Немања Николић, кошаркаш Борца: Није лоше, али смо се надали перфектном скору

Милан Зубовић
Немања Николић, кошаркаш Борца: Није лоше, али смо се надали перфектном скору

БАЊАЛУКА - Са двије побједе и једним поразом кошаркаши Борца окончали су наступ у другом балон турниру Друге АБА лиге.

Бањалучани су били у повлашћеном положају у односу на остале тимове. јер су мечеве играли на свом терену, а члан “црвено-плавог” тима Немања Николић задовољан је оствареним. Признаје да су се надали перфектном скору, мада треба имати у виду да је екипа била доста измијењена у односу на први балон игран на Златибору. Драшко Кнежевић заиграо је након опоравка од повреде, Александру Радукићу био је ово први наступ у Другој АБА лиги, Срђан Кочић тек је стигао на позајмицу, док је Хејден Леско стигао као замјена за повријеђеног Таваријуса Шајна и одрадио је тек неколико тренинга до почетка турнира.

- Када се подвуче линија након свега, можемо рећи да смо коректно одиграли. Двије побједе нису мало и надали смо се перфектном скору у нашој дворани. При врху смо табеле гдје би требало да останемо, а вјерујем да хоћемо, јер ћемо идући турнир дочекати много уигранији. Организација балона била је одлична, пријао нам је амбијент као и реновиран паркет, а само је недостајало бар мало публике да све буде потаман - рекао је Николић.

Посљедњи тријумф остварен је против Подгорице резултатом 98:78, и поглед на коначан резултат показује да је Борац лако стигао до побједе мада се она није назирала у првом полувремену.

- Очекивали смо доста неизвјеснији сусрет, јер Подгорица има доста квалитетан тим, али се и код њих осјетио умор баш као и код нас од двије претходне утакмице. Противник је доста добро отворио утакмицу, имао велику предност коју смо успјели да истопимо. До краја првог полувремена подигли смо енергију у одбрани и некако стигли до предности. У истом ритму наставили смо у трећој и четвртој четвртини и рутински одрадили посао. Енергетски смо били надмоћнији, испоштовали смо договорено и отежали им шут који их је до тада добро служио. Одбрамбено смо били јаки у игри два на два, а онда се нама отворио шут, погодили смо доста тројки и трасирали пут ка побједи - истакао је Николић.

Први меч са Сутјеском пропустио је због повреде, против Широког је остварио пет поена, а против Подгорице 17.

- Тешко нам је пао пораз против Широког и екипа је била исцрпљена од меча са Сутјеском, док су они имали дан више одмора. Имали смо шансу да их добијемо, али смо им својим глупостима поклонили побједу. Драго ми је да смо показали реакцију након пораза и уписали побједу и сада се окрећемо изазовима у Лиги БиХ гдје нас чека тежак посао - рекао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана