Немања Николић један од јунака побједе Борца против Златибора: Енергијом да срушимо МЗТ

Милан Зубовић
Немања Николић један од јунака побједе Борца против Златибора: Енергијом да срушимо МЗТ

ЗЛАТИБОР - Посљедњу утакмицу у балону Друге АБА лиге кошаркаши Борца одиграће вечерас од 17 часова против МЗТ-а, а тријумф над Златибором у трећем колу знатно је поправио самопоуздање Бањалучана који су сезону отворили са пет пораза на различитим фронтовима.

Предвођени Николом Танасковићем и Немањом Николићем “црвено-плави” су прегазили Златибор и било је то најбоље издање изабраника тренера Марка Шћекића којем је, такође, пао камен са срца јер су до сада углавном губили својим грешкама и брзоплетошћу. За разлику од сусрета првог кола Друге АБА лиге против Спарса кошаркаши Борца били су веома агресивни у одбрани и нису дозволили домаћину да се разигра, већ су контролисали игру и резултат током свих 40 минута. Била је то најбоља утакмица Бањалучана која је показала да имају квалитет те да се могу носити са екипама из другог разреда регионалног такмичења у које су посљедњи ушли након добијања специјалне позивнице.

- Коначно је прочепило и одиграли смо савршену партију - ријечи су Немање Николића који је сусрет завршио са 17 поена, девет асистенција и четири скока за индекс корисности 27.

- Знали смо да имамо квалитет на папиру којег смо потврдили у овом мечу. Били смо агресивни и са много енергије кренули у сусрет чиме смо сасјекли игру Златибора те наметнули свој ритам. Коначно смо се пробудили, заиграли одличну одбрану из које је све полазило, тако да је ово само показатељ како треба да играмо даље. Борили смо се и до сада, али то није било на очекиваном нивоу. Било је неких објективних разлога зашто нисмо побјеђивали до сада, а један од њих је повреда Драшка Кнежевића као и промјене у играчком кадру односно појачања којима треба времена да се упознају и уиграју. Џон Дејвис нам много значи и са њим смо добили сигурност у преношењу лопте, креацију у нападу, поене... Потпуно смо заслужено славили и то нам даје самопоуздање након 0-4 на старту, када нам, руку на срце као новајлијама у Лиги БиХ, ни распоред није ишао наруку -  рекао је Николић.

МЗТ је неколико сезона био члан елитног разреда АБА лиге тако да ће бити веома тешко доћи до нове побједе. Екипа из Скопља има двије побједе (Широки, Сутјеска) и пораз (Подгорица) до сада.

- Против МЗТ-а морамо да потврдимо побједу из прошлог кола. То ће бити највеће искушење за нас јер Македонци имају веома квалитетан тим, али смо се спремили за њих. Ако уђемо са истом енергијом као против Златибора можемо се надати тријумфу мада већ видим да ће бити велика борба - истакао је Николић.

Послије ове утакмице Борац неће имати утакмицу двадесетак дана, јер идућег викенда неће играти против Чапљине чији су играчи и даље у изолацији након што је неколико играча било заражено вирусом корона. Идуће седмице на распореду је пауза у Лиги БиХ због одигравања квалификационих утакмица за Европско првенство.

Гегић

Спарс је поражен од Студентског центра са 77:78, а Амар Гегић имао је прилику да избори продужетак, али је био непрецизан приликом трећег слободног бацања. Тако није крунисао свој одличну партију са 22 поена, десет скокова и осам асистенција за индекс корисности 39.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана