Нема одмора за три клуба из РС

Синиша Котараш
Нема одмора за три клуба из РС

БАЊАЛУКА/БИЈЕЉИНА – Одлуку Фудбалског савеза БиХ да за двије седмице одгоди сва такмичења различито је дочекана у премијерлигашким клубовима.

Већина екипа наставиће са редовним радом, неки су добили неколико слободних дана попут Челика, а управа Жељезничара своје играче ослободила је обавеза чак седам дана. Три премијерлигаша из Републике Српске немају намјеру да обустављају рад. Нови/стари тренер Борца Владо Јагодић изразио је жаљење због ситуације те додао да је најважније да се што више умањи ризик од заразе вирусом корона.

- Гледајући чисто са фудбалске стране, жао ми је због паузе јер смо таман кренули добрим путем и на тренинзима се осјетила жеља за напретком. Са друге стране, као тренеру који је тек преузео екипу, пауза ће ми добро доћи да се још боље упознам са екипом, као и да они прихвате одређене промјене које желим да унесем. Сви првотимци добили су стриктна упутства како да се понашају, прије свега, због себе и својих породица. Искрено, све нас је ово веома погодило и остаје нам само да се надамо да ће се ова криза што прије окончати како би могли да наставимо са редовним животима - казао је Јагодић.

Слична ситуација је и у Бијељини, иако је тренер Радника Славко Петровић противник прекида првенства.

- Мислим да је одлука да се игра без гледалаца била идеална јер спортисти нису били угрожени. Ово је за мене несхватљив потез, али таква је одлука и морамо се помирити са њом - тврди Петровић.

За разлику од Радника, у комшијској Звијезди 09 пауза је добродошла.

- Пробаћемо да консолидујемо редове јер смо очигледно имали проблема. Промијенили смо тренера, довели смо звучно име (Перица Огњеновић) и идемо даље. За нас нема одмора, настављамо са радом, вјерујем да можемо до опстанка јер нисмо клуб који ће се предати без велике борбе - поручио је први човјек Звијезде 09 Борис Станишић.

Жижовић: Свима исто

Тренер Зрињског Младен Жижовић одлучио је да играче ослободи од обавеза до наредног уторка, за када је заказан први тренинг.

- Шта можемо сада да урадимо. Ситуација је таква каква је и свима нам је исто. Имали смо у петак редован тренинг, а онда су играчи добили три дана одмора и у уторак поподне наставићемо са радом. До неке нове одлуке - поручио је Жижовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана