„Нектар маратону” звјездица Европске атлетске федерације

Глас Српске
„Нектар маратону” звјездица Европске атлетске федерације

„Нектар маратон” који је на програму 29. септембра у Бањалуци добио је једну звјездицу Европске атлетске федерације за квалитет стазе и организације, што је још једна потврда да нас идуће недјеље чека лијепа манифестација.

Организатри су се потрудили да тај догађај прилагоде породици, јер ће прије старта маратонаца, полумаратонаца и штафета (11 часова) бити одржане трке за најмлађе, а одмах након старта на „Тргу Крајине” окушаће се и млади такмичари на ролерима.

- Пријаве још увијек притижу, па очекујемо да ћемо надмашити бројку од 70 маратонаца колико их је трчало прошле године ноћни маратон. Због масовнсти, али и чињенице да крајем септембра знају да буду прилично хладне ноћи одлучили смо се да старт буде по дану, у 11 часова. Како смо раније добили и сертификат Свјетске атлетске федерације (ИААФ), тркачи ће у нашем граду моћи да остваре норму за Олимпијске игре у Токију. Поред такмичарског дијела, потрудили смо се да и они најмлађи буду у центру пажње, па вјерујем да нас очекује лијеп догађај. Стаза је добила звјездицу Еврпске атлетске федерације јер је оцијењено да је погодна за прављење доброг резултата, тед а је организација догађаја на највишем нивоу  - рекао је директор „Нектар маратона” Владимир Куваља.

Сви заинтересовани који се још нису пријавили, а желе пуни стартни пакет могу то да ураде до сутра, а пријаве без стартног пакета трају до почетка свих трка. Укупан наградни фонд износи 10.000 марака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана