Некадашњи голгетер Радника на прекретници: Обрадовић између Слободе и иностранства

Синиша Котараш
Некадашњи голгетер Радника на прекретници: Обрадовић између Слободе и иностранства

БЕОГРАД - Из Бијељине сам добио поруку да су ми врата Радника увек отворена и да у случају да не пронађем нови ангажман увек могу да рачунам на њих - истакао је некадашњи нападач Радника Марко Обрадовић за “Глас Српске”.

Сјајни голгетер за четири и по године проведене у екипи из Семберије одиграо је 116 премијерлигашких утакмица на којима је постигао 41 погодак, те не чуди да се о њему и данас говори само у суперлативу.

Сјајне игре у дресу Радника нису прошле незапажено па је услиједио трансфер у руски Јенисеј, након којих је играо и у Казахстану (Актобе и Окзетпе), Бјелорусији (Торпедо), те Узбекистану (Нефчи Фергана), а сада је слободан у избору нове средине. Приоритет му је, каже, нови ангажман у иностранству.

- Истина је и то сам у неколико наврата и потврдио да сам имао разговор са челницима Слободе из Тузле и они су једини који су, уз Радник, заинтересовани за мене. Немам ништа против да се вратим у БиХ, али ми је иностранство ипак приоритет. Постоје неке опције и тренутно сам концентрисан искључиво на њих. Овде сви хоће да до краја јануара имају јасну ситуацију с тимом пре него што оду на припреме. На истоку је ситуација нешто другачија, тамо нема такве журбе тако да је још увек све отворено. Такође, има неког интереса и из два клуба из Србије, али ми то тренутно није у првом плану - рекао је Обрадовић. 

Према његовим ријечима, не чуде позиви из Слободе и посебно Радника јер су тренери та два клуба његови бивши саиграчи, Младен Жижовић и Велибор Ђурић.

- С њима сам дијелио свлачионицу Радника, заиста смо одлично функционисали на терену и њих двојица су заслужна за добар део мојих голова. Жижовић ми је после био тренер и драго ми је да се доказао и у том сегменту. С обојицом сам остао у контакту, вежу нас чврсте пријатељске везе и то је нешто што се неће променити - поручио је Обрадовић. 

Уколико се, како је сам наговијестио, не оствари жељени трансфер у иностранство неће му бити проблем да се врати на терене у БиХ.

- Без обзира што сам пре пуне четири и по године отишао из Бијељине, пратим Премијер лигу БиХ и одлично сам упознат са свим дешавањима. Наравно, највише ме интересује Радник, жао ми је што је тренутно на дну табеле, али сам убеђен да ће изборити опстанак - закључио је Обрадовић.

Бијељина остала у срцу

Искусни голгетер није пропустио прилику да се осврне на период проведен у Бијељини која му је, како каже, остала у срцу.

- Бијељина ми је и буквално друга кућа јер сам ту провео вероватно најлепши период свог живота. Са Радником сам освојио четири Купа Републике Српске и један Куп БиХ и то је нешто што се не заборавља. Свакако, Бијељина је најлепши град у којем сам играо. Променио сам много средина у Европи, али ми је Бијељина остала у срцу - категоричан Марко Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана