Небојша Јоксимовић: Увијек се лијепо вратити у Српску

Душан Репија
Небојша Јоксимовић: Увијек се лијепо вратити у Српску

Бањалука - Поред кошаркаша Црвене звезде Јаке Блажича, највећи аплауз бањалучке публике од словеначких кошаркаша добио је бивши кошаркаш Игокее Небојша Јоксимовић.

Искусни бек остао је у лијепом сјећању љубитељима кошарке на овим просторима, а као и сваки пут у дресу Александровчана и у "Борику" је дао све од себе, ипак недовољно да његов тим слави.

- Пре свега, стварно се лепо вратити у Бањалуку и одиграти меч пред оваквом публиком. Било је ово дивно искуство и свака част за организацију, као и за подршку. Публика је дефинитивно уживала. Меч је био врло тврд, обје екипе су играле максимално озбиљно, иако је пријатељски дуел. Могли смо да завршимо посао у 40 минута, али нисмо добро контролисали скок у финишу и то нам је недостајало за тријумф. Све у свему, можемо бити задовољни са већином ствари на овом мечу - рекао је Јоксимовић.

Словенија ће у првој фази Евробаскета играти у Загребу против домаћина Хрватске, Грчке, Холандије, Грузије и Македонија.

- Хрватска и Грчка су најтежи противници, али мислим да можемо и с њима да играмо. Све остале репрезентације можемо да добијемо. Притисак ће бити огроман, па сваки меч морамо да схватимо максимално озбиљно. Ствари се у кошарци брзо мењају, а екипе које су мањег рејтинга користе сваку прилику за изненађење - рекао је Јоксимовић.

О амбицијама на Европском првенству не жели да прича, само је сигуран у једно:

- Имамо добру екипу и надам се одличном пласману на крају. Које место би нас задовољило то не знам, али увек се, као и сви спортисти, надам оном најбољем - закључио је Јоксимовић.

 

Игокеа

Небојша Јоксимовић је три сезоне провео у Игокеи, са којом је био побједник лигашког дијела АБА лиге.

- Увек се радо сећам тог периода. Имали смо стварно добру екипу, направили велико изненађење, али су се испречиле неке друге ствари да играмо Евролигу. Игокеа је здрава средина, пратим рад клуба и верујем да ће из године у годину бити све организованија и јача. Имам много пријатеља у Лакташима и Бањалуци и желим људима у клубу сву срећу - рекао је кошаркаш Крке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана