Настављена традиција: Успјешно завршен 44. Mozzart поноћни турнир „Брод 2023"

Mozzart
Foto: Mozzart

Mozzart поноћни турнир, 44. по реду, успјешно је завршен у препуној сали Спортско-културног центра у Броду. За титулу најбоље футсал екипе борио се 71 тим из земље и регије, а пуне трибине навијача биле су им додатни подстицај у борби за голове.

 

За престижну титулу најбоље екипе у малом фудбалу изборио се домаћи тим ветерана ДМ Монтажа. Уз побједничку, али и све остале екипе и ове године била је компанија Mozzart и то као генерални спонзор. 

У узбудљивом финалу Брођани су, резултатом 1:0, савладали словеначки Амброж тим Камник.

А узбудљиво је било и у осталим категоријама. Наиме, за пехар и награде борило се девет екипа ветерана, 33 сениорске,16 пионирских и 13 кадетских тимова.

Титулом најбољег сенирског тима такође су се окитили играчи ДМ Монтажа, код пионира најбољи је био Фортуна Сити из Прњавора, а код кадета Футсал Тим –Доборовци.

Најбољи играч турнира је Дејан Павловић из домаће, побједничке екипе, одакле долази и најефикаснији стријелац Цвјетин Павић, док је за најбољег чувара мреже проглашен Нејц Берзелак из Амброж Тима.

За наградни фонд од 12.000 КМ, током петодневног турнира, у спортској, фер плеј игри на паркету бориле су се екипе из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

Најбољем тиму припао је побједнички пехар и новчана награда од 7.000 марака, а другопласираном 2.000 КМ.

Ни најквалитетније екипе у осталим категоријама нису отишле кући празних руку, а вриједне награде им је уручио Бојан Петрић, фудбалски ас и предсједник организационог одбора турнира.

Организатори поручују да су презадовољни бројем пријављених екипа и одазивом публике у којој су била и дјеца из вртића и школа којима су подијелили бесплатне карте, а посебно су одушевљени подршком спонзора.

-Компанија Mozzart је по други пут уз нас, а ове године као генерални спонзор 44. Mozzart поноћног турнира. И ове године смо презадовољни сарадњом и веома захвални на подршци. Хвала им што су препознали значај овог турнира за нашу општину. Надамо се да ћемо наставити сарадњу, а жеља нам је овај турнир настави да траје - каже Горан Вукојевић, в.д. директора Туристичке организације општине Брод.

О томе колико је ова спортска манифестација значајна за Брод, свједочи чињеница да су трибине биле препуне, а број екипа знатно већи него прошле године. То организаторима даје наду да ће, уз праве спонзоре, још дуго да играју квалитетан мали фудбал у Броду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана