Најбољи уз најбоље: Mozzart спонзор ОК Љубиње

ГС
Најбољи уз најбоље: Mozzart спонзор ОК Љубиње

Одбојкашки клуб Љубиње један је од синонима за овај спорт у Републици Српској, БиХ, али и шире. Током протеклих шест деценија освојили су бројне титуле и изњедрили многе успјешне играче, тренере, репрезентативце- у мушкој и женској селекцији. Њихову женску екипу раније је подржала компанија Моззарт, а сада су постали спонзор мушког састава који је премијерлигаш БиХ.

-Свака помоћ нашем клубу добро нам дође. Ово није први пут да је Моззарт стао уз нас. Прошле године су донирали дресове нашој женској селекцији која и сада наступа у Моззарт опреми. Драго нам је што смо ту сарадњу, кроз ово значајно спонзорство, продубили и надамо се да ћемо тако наставити у наредном периоду- каже Миладин Рудан, технички секретар ОК Љубиње.

Клуб је основан 1961. године од када је више пута мијењао назив, али не и побједнички дух. Од 1970. играју под именом ОК Љубиње, а данас ОК Љубиње БАНКОМ.

Колико је одбојка популарна у Љубињу међу свим генерацијама, свједочи чињеница да овај клуб има све селекције- од сениорске до пјетлића. Мушка селекција броји око 70 чланова, а женска 100 одбојкашица у свим узрастима. Дјевојке се такмиче у Првој лиги РС.

Клуб је најуспјешнији спортски колектив у такмичењу млађих категорија у мушкој селекцији на нивоу БиХ. До сада су освојили 36 титула у млађим категоријама на нивоу Републике Српске и БиХ. Јуниори Љубиња прошле године били су прваци БиХ, а кадети прваци Српске и други на нивоу БиХ.

У новим Mozzart дресовима првотимци се такмиче у Премијер лиги БиХ гдје су тренутно седми на табели.

За викенд су на домаћем терену дочекали ОК Борац из Бањалуке. У судару два јака клуба, славио је Борац, а занимљиво је да су играчи са обје стране мреже носили иста обиљежја јер је и Бањалучанима Mozzart спонзор.

У редовима противника на овој утакмици била су и четири играча из Љубиња. Наиме, по завршетку средње школе, млади играчи одлазе на студије у веће градове гдје настављају спортску каријеру. Неколико играча им је у иностранству, па очекују њихов повратак, али и одлазак неких чланова јуниорског и кадетског погона.

Зато им је циљ да попуне екипу, да опстану у друштву најбољих у Премијер лиги БиХ и да се што дужи низ година такмиче у елитном разреду бх. одбојке

Из овог клуба су потекли бројни успјешни одбојкаши… Међу њима Ђорђе Ђурић који је био репрезентативац и освајач Олимпијске медаље, а сада је спортски директор ОК Војводина, те Страхиња Козић, шеф млађих селекција Војводине. Њихов Анђелко Ћук је играо за репрезентацију Хрватске, Ђорђе Кнежевић сада игра у Аустрији, док су браћа Ћук играли за национални тим Црне Горе, а ту су и репрезентативци Митриновић, Јањић, те Ружић који игра у Какњу

Иако мала и скромног буџета, Општина Љубиње пружа највећу подршку овом успјешном клубу по којем су надалеко познати. Због бројних успјеха, добили су и обећање да ће им повећати давања из јавне касе. Уз њих су понекад и ресорно Министарство, те донатори и спонзори. Међу њима је сада и регионални лидер у приређивању игара на срећу, па се надају да ће им то донијети још много среће на паркетима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана