Најбоља гимнастичарка Српске спремна за Европско првенство: Церовац једва чека изазов каријере

С. К.
Најбоља гимнастичарка Српске спремна за Европско првенство: Церовац једва чека изазов каријере

БАЊАЛУКА - Главни град Украјине Кијев биће од 26. до 29. новембра домаћин Европског првенства у ритмичкој гимнастици на којем ће у саставу репрезентације БиХ наступити чланица бањалучког КРГ Алегро Нина Церовац.

Она је у посљедње три године апсолутни првак Српске те једна од најбољих гимнастичарки у БиХ, што је показала и на селективном окупљању када је без проблема изборила мјесто у тиму и квалификовала се за ЕП у Кијеву на којем ће наступити 30 репрезентација. Нина се већ девет година бави ритмичком гимнастиком и она је, у ствари, прва генерација дјевојчица које су у Бањалуци почеле да се баве овим спортом. Највећа награда стигла је послије великих одрицања и ко зна колико тренинга, па каже да једва чека наступ на великој сцени.

- Сам пласман на првенство за мене је велики успјех. Никада нико из Српске до сада није учествовао на европској смотри па ми много значи што сам пробила лед. Желим да напредујем, а то могу само кроз учешћа на великим такмичењима гдје се скупљају бодови за Олимпијске игре. Теоретски, могла бих да се изборим за 2024. и наступ у Паризу што ми је животни сан, али полако. Ово је велики корак и једва чекам наступ у Кијеву - открила је млада Бањалучанка.

Њен тренер и потпредсједница Гимнастичког савеза БиХ Рене Старчевић тврди да млада гимнастичарка има шта да покаже.- Од Нине очекујем да се квалификује у завршницу такмичења по реквизитима што би био прави подвиг. У припремама је постизала одличне резултате, вјерујем у њу и знам да је способна да то уради. Нереално би у овом тренутку било очекивати да се бори за медаљу али би и сам

пласман у завршницу био раван освајању одличја - истакла је Старчевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана