На татамију у Бањалуци 500 џудиста, стижу и Руси

Д. Р.
На татамију у Бањалуци 500 џудиста, стижу и Руси

БАЊАЛУКА - На 16. међународном џудо купу “Стеван Марковић” који се сутра одржава у дворани “Борик” наступиће више од 500 џудиста свих узраста из десетак земаља Европе.

Из Џудо клуба Бањалука који традиционално организује један од најјачих и најмасовнијих турнира на овим просторима задовољни су бројкама као и чињеницом да из године у годину окупљају све јаче друштво. Клубови су препознали љубав и гостопримство Бањалучана који се труде да на најљепши начин дочекају све госте.

- Послали смо позиве клубовима из 20 земаља Европе, а два дана прије почетка турнир можемо да кажемо да ће нам сигурно доћи клубови из десет. Вјерујемо да ће тај број до суботе ујутру нарасти на 12, 13 - рекао је предсједник клуба Зоран Ћуп.

Оно што је посебно важно, долазак је потврдио побратимски руски клуб Турнбостроитељ и уколико не буде некаквих промјена у посљедњем тренутку десетак џудиста из Санкт Петербурга и ове године показаће вјештине на татамију. Од екипа из иностранства треба истаћи да ће доћи један од најбољих њемачких клубова и то са 17 такмичара. Најбројнија екипа биће наравно домаћа Бањалука, а тренер Дејан Ћуп очекује добре резултате.

- Досадашњи дио сезоне најуспјешнији је за наш клуб када се гледају појединачни резултати. Патрик Савић је освојио злато и бронзу на првенству Балкана, Василије Вујичић је већ дуги низ година репрезентативац и учесник великих такмичења, а имамо и све боље младе џудисте попут Тее Симић која је прије седам дана освојила бронзу на првенству Балкана за пионире. Такмичари су на наступима на турниру у Санкт Петербургу, као и земљама окружења стекли потребно искуство и све боље парирају конкурентима - рекао је Ћуп.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана