На "Српска опен" стиже и освајач Вимблдона

Душан Репија
На "Српска опен" стиже и освајач Вимблдона

БАЊАЛУКА  - Први носилац на јубларном 20. челенџеру "Српска опен" је италијански тенисер Лоренцо Ђустино, а публика у Бањалуци имаће прилику да види и овогодишњег јуниорског шампиона Вимблдона, Хрвата Милија Пољичка.

Ђустино је тренутно 242. тенисер свијета, а шљака му је најјача подлога, као и већини тенисера који ће се наћи у костуру. Наиме, у истој седмици када се одржава турнир у парку "Младен Стојановић" (од 22. до 28. августа) на програму су квалифиакције уа УС опен, па је доста играча одлучило да окуша срећу у Њујорку. Ипак, то неће умањити квалитет тениса у Бањалуци, јер ће осим Ђустина у борбу за 80 АТП бодова кренути Салваторе Карузо, Федерико Силва, некада 33. играч свијета Робин Хасе, те ветеран из Бразила Томаш Белучи, својевремено 21. играл свијета. Ту су и представници БиХ Мирза Башић и Нерман Фатић, а постоји шанса да позивницу добије и Дамир Џумхур.

- Имаћемо 32 играча у главном жријебу, и 24 у квалификацијама. За главни костур бориће се и најбољи тенисер Републике Српске Андреј Недић који је ове сезоне освојио шест АТП бодова, а позивницу ће добити и Дражен Петровић. Ту је и Пољичак који је освојио јуниорки Вимблдон. Долазе нам тенисери из 24 земље, са четири континента и ниво ће сигурно бити озбиљан као и до сада. Очекујем неизвјесне мечеве јер је већина тенисера по квалитету "ту негдје" - рекао је генерални секретар Тениског савеза Републике Српске Драган Драгичевић.

Терени у склопу Националног тениског центра изгледаће сјајно, а као ипрошле годиен финале ће бити играно у ноћном термину. Од четвртфиналних окршаја мечеви ће бити преношени на РТРС, АТВ и Арени спорт.

- Припреме теку у најбољем могућем реду. Све ће бити спремно за почетак турнира који је, у договору са челницима АТП-а, добио ново мјесто у календару. Надам се и да ће вријеме бити лијепо како бисмо све планове спровели у дјело - изјавио је директор турнира и први човјек ТС РС Драшко Милиновић.

Он вјерује да ће већ идуће године "Српска опен" бити челенџер најјаче категорије 125, а уз подршку градских и републичких власти има велике планове и за године које долазе, па ниеј немогуће да Бањалука добије АТП турнир из серије 250.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана