На путу ка Златибору Рудар Приједор савладао Борац у Шамцу

Дарко Пашагић
На путу ка Златибору Рудар Приједор савладао Борац у Шамцу

Златибор - Фудбалери Рудар Приједора допутовали су на Златибор, гдје ће у идућих осам дана наставити припреме за наредну сезону, у којој им је једини циљ освајање првог мјеста у Првој лиги Републике Српске и повратак у Премијер лигу.

На путу ка Србији у Шамцу су одиграли и прву контролну утакмицу, у којој су савладали домаћи Борац са 2:0, а голове за “зелено-црне” постигли су појачање из бањалучког Борца Милан Шикањић и новајлија из тешањског ТОШК-а Андреј Павловић. Тренер Игор Јанковић на почетку утакмице извео је овај састав: Хамзабеговић, Пекија, Мариновић, Марић, Зекановић, Буразор, Арежина, Мармат, Савановић, Микић, Шикањић. У игру су још улазили: Не. Петровић, Лезић, Но. Петровић, Сајак, О. Петровић, Максимовић, Ковачевић, Мармат, Малбашић и Павловић.

- Била је ово наша прва провјера и морам  бити задовољан, а резултат, који је у овом тренутку и најмање битан, могао је бити и убједљивији у нашу корист. Најважније је да су се играчи послије уводног дијела припрема добро истрчали, али и да су почели да усвајају неке моје замисли, које желим да што прије спроведем у дјело, како бисмо старт шампионата дочекали потпуно спремни - нагласио је шеф стручног штаба Рудар Приједора Игор Јанковић.

За вријеме припрема на Златибору Приједорчани ће одиграти два контролна сусрета.

- Већ у сриједу играмо против црногорског Кома, а име другог ривала, са којим ћемо се састати у суботу, сазнаћемо у наредних дан, два. Постоји могућност да то буде београдски Графичар, али то је у овом тренутку мање важно. Сигурно је да ће нам вријеме на Златибору ићи наруку и очекујем да имамо квалитетне услове за рад, у што уопште не сумњам. На припреме су кренула 22 фудбалера, али постоји могућност да нам се још неко прикључи, јер за нас прелазни рок још није завршен - наставио је Јанковић.

По повратку са Златибора Рудар Приједор ће одиграти још два контролна меча.

- Пет утакмица биће сасвим довољно да склопим мозаик за премијерни сусрет у првенству, у којем 10. августа на свом стадиону дочекујемо повратника у елиту Јединство из Брчког. Наш циљ је сасвим јасан, а то је титула. Сви ми у стручном штабу, баш као и играчи, свјесни смо шта се од нас очекује и спремни смо да су упустимо у свако искушење - додао је Јанковић.

Појачања

Редове Рудар Приједора у овом прелазном року појачало је чак десет фудбалера. То су: Дино Калесић (ТОШК), Андреј Павловић (ТОШК), Предраг Зекановић (Звијезда 09), Бојан Буразор (Борац, БЛ), Милан Шикањић (Борац, БЛ), Славиша Максимовић (Козара), Огњен Петровић (Козара), Драган Арежина (Јединство, Ж) Михајло Савановић (Слобода, МГ) и Александар Малбашић (Металеге). Клуб су напустили само Огњен Давидовић и Стефан Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана