На Градском стадиону кују европске планове

Дарко Пашагић
На Градском стадиону кују европске планове

БАЊАЛУКА - Појачање из Белгије Елвис Механовић и повратник Милан Шикањић, који је био на позајмици у Козари са још 27 фудбалера одазвали су на прозивку фудбалера Борца, чиме су званично почеле припреме за други дио сезоне у којој Бањалучани поново кују европске планове.

“Црвено-плави” су први дио сезоне завршили на петом мјесту са 32 бода, четири мање од другопласираног Жељезничара и два мање од трећепласираног Широког Бријега, што им даје реалне шансе да поново могу изборити пласман на међународну сцену.

- Клуб је измирио све обавезе, улазимо у Нову годину без дуговања према играчима и на њима је да раде на терену и да се оствари циљ - пласман у Европу - рекао је предсједник клуба Стојан Малбашић, који је играчима пожелио много успјеха у 2021. години и на спортском и на приватном плану.

Очекује се да већ данас буде потврђен долазак још двојице новајлија, капитена Широког Бријега Дине Ћорића, који игра на позицији десног крила, те репрезентативца Сјеверне Македоније и фудбалера Вардара, задњег везног Дарка Мицевског. У односу на јесен у екипи неће бити Бојана Марковића, који иде на позајмицу у Жељезничар Спорт тим, споразумно је прекинута сарадња са Александром Радуловићем и Дином Калесићем, док је Саша Кајкут завршио каријеру, али ће остати у клубу, гдје ће радити као шеф скаутинг службе.

- Првих седам дана тренираћемо у Бањалуци и урадићемо тестове са Заводом за спорт и медицину из Београда који ће доћи у Бањалуку. Потом 18. јануара путујемо у Требиње, гдје остајемо до 23. и планирано је да одиграмо контролну утакмицу највјероватније са Леотаром. По повратку у Бањалуку настављамо са радом, а већ 29. јануара селимо за Анталију, гдје ћемо остати до 12. фебруара одиграти четири утакмице. Имамо договорене мечеве против румунског друголигаша Ћикшереде, те руских клубова Урала и Криља Совјетов. Због тога што ћемо се враћати дан раније вјероватно ћемо помјерити термине мечева са 3, 6. и 12. на 2, 5. и 11. фебруар. У Анталији ћемо одиграти још један меч, а, а генерална проба у којој ће нам ривал бити Крупа, заказана је за 20. фебруар - рекао је шеф стручног штаба Борца Марко Максимовић.

Истакао је да су току преговори са још неколико фудбалера, али није желио да открива њихова имена.

- Моја жеља је да се појачамо на свим позицијама са по још једним играчем. Нећемо их доводити да попунимо број, већ је битан квалитет, који нам може донијети превагу у прољећним биткама. Не сјећам се кад је била ситуација да улазимо у годину без дуга, свима нам је лакше и сад играчи једни друге зову, распитују се а знамо да играчи једне друге не лажу, тако да ће нам пуно лакше бити пронаћи појачања - додао је Максимовић.

На списку 29 имена

На првом окупљању фудбалера Борца било је 29 фудбалера. То су, голмани: Бојан Павловић, Лука Дамјановић, одбрана: Синиша Дујаковић, Милош Боровчанин, Марко Јовановић, Ђорђе Милојевић, Ђорђе Ћосић, Даглас Круз, Марко Кујунџић, Лука Бобић, Бранко Божић, Филип Рачић, везни ред: Марко Бртан, Александар Војновић, Дејан Мелег, Амар Тахрић, Дејан Босанчић, Горан Закарић, Стојан Врањеш, Алмедин Зиљкић, Давид Чавић, Александар Субић, напад: Јово Лукић, Милан Шикањић, Бобан Георгиев, Дејан Јаворац, Слободан Вук Вујмиловић, Амар Церић и Елвис Мешановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана