Мркоњићани добили савремени стадион

Срна
Foto: ГС

МРКОЊИЋ ГРАД- У Мркоњић Граду је на употребу предат помоћни стадион "Луке" са вјештачком подлогом, за који су средства од милион КМ обезбиједили Влада Србије, која је дала 200.000 евра, а остатак општина.

Приликом свечаног отварања, врпцу су пресјекли конзул жеран генералног конзулата Србије Весна Маринковић, начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић и бивши начелник ове општине Дивна Аничић, а синоћњој церемонији је међу бројнима присуствовао и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

Вођевић је рекао новинарима да је ово историјски тренутак за Мркоњић Град јер су добили велелепни стадион са вјештачком подлогом и рефлекторима.

"Ријеч је о великом пројекту који је реализован уз помоћ Владе Србије и ја им овом приликом захваљујем што су препознали значај улагања у спорт и у младе", истакао је Вођевић и додао да ће стадион значити за младе спортисте, као и за локални Фудбалски клуб (ФК) "Слобода".

Предсједник ФК "Слобода" Борислав Шарић нагласио је да је циљ тог клуба пласман у прву лигу Републике Српске.

"На то нас обавезују ови услови који су обезбиједили општина и Влада Србије и захвални смо за то. Рад са дјецом ће нам, такође, бити један од приоритета у наредном периоду. Улагање у спорт је улагање у будућност", истакао је Шарић.

Фудбалери мркоњићке "Слободе" синоћ су у ревијалној утакмици под свјетлошћу рефлектора побиједили фудбалере "Горице" из Шипова резултатом 9:0.

Тренер "Слободе" Игор Мирковић је пресрећан што су добили нови, модеран стадион који ће им омогућити да тренирају и ноћу.

"Драго ми је што су наши гости вечерас били фудбалери из Шипова, наше комшије, и не сјећам се кад је било оволико гледалаца. Ми сад имамо предиван стадион који ће, надам се, привући што више дјечака да се опробају у фудбалу", рекао је Мирковић.

Тренер "Горице" Душко Сакан захвалио је организаторима за позив, али и Влади Србије која улаже у Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана