Mozzart уз кошаркаше Рудара из Угљевика: Нова опрема за нове успјехе

Mozzart
Foto: Mozzart

Кошаркашки клуб Рудар из Угљевика са једном селекцијом и скромним финансијама биљежи веома добре резултате. Такмиче се у Другој лиги Републике Српске, а већ на почетку сезоне су на средини табеле у јакој конкуренцији. Жеља им је да у наредном периоду уђу у Прву лигу Српске и покрену омладински погон. Подршку у развоју клуба пружила им је компанија Mozzart донацијом спортске опреме.

-Презадовољни смо квалитетом опреме. Компаније, као што је Mozzart, које улажу у спорт и помажу клубовима права су ријеткост. Зато смо неизмјерно захвални на овом гесту и надамо се наставку сарадње -каже Перо Стевановић, директор Кошаркашког клуба Рудар, Угљевик.

Клуб је, од оснивања 1984. године, наступао у свим лигама-од најнижих до Прве лиге БиХ која је тада била регионална. Од 2015. године раде са сениорским саставом, а млађе селекције је преузео ОКК Рудар 2015.

Око 25 првотимаца поносно бране боје свог клуба борећи се за побједу на свакој утакмици. Жеља им је да у наредном периоду покрену сопствени омладински погон, односно школу кошарке из које би црпили таленте за први тим и све остале селекције.

Подршку у раду добијају из буџета општине, те локалног преузећа РИТЕ Угљевик за трошкове превоза екипе при одласку на утакмице. Напредак ка вишем рангу им, кажу, зависи од финансија које су им потребне за улазак у Прву лигу РС. Зато им подршка спонзора и донатора, попут Mozzartа, много значи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана