Mozzart подржао прве кораке РК Лакташи 2020

Г.С.
Mozzart подржао прве кораке РК Лакташи 2020

Рукометни клуб Лакташи 2020 основан је прије само годину дана, а њихове селекције већ биљеже успјехе! Свој талент и спортске вјештине жељели су да покажу и на рукометном турниру МИКА 2021 у Прњавору. Међутим, за одлазак на то такмичење недостајало им је новца, а компанија Mozzart радо им је асистирала.

"Клуб смо основали прије само годину дана и за то вријеме, упркос епидемији корона вируса, успјели смо да упишемо 60 чланова и да им обезбиједимо основну опрему за тренинге. Међутим, новца за развој спорта увијек недостаје, посебно сада у сезони такмичења. Због тога нисмо били сигурни да ли ћемо моћи да заиграмо на турниру у Прњавору, све док нам из Mozzartа нису јавили да не треба да бринемо јер су нам одлучили донирати средства. Да није било њих, клуб не би могао да плати трошкове котизације и путовања и због тога смо им бескрајно захвални", каже тренер Рукометног клуба Лакташи 2020, Милан Широњић.

Он додаје да 2020. нису имали помоћ надлежних, а од ове године их дјелимично финансира општина, док већину средстава прикупљају од хуманих љубитеља спорта. До сада су играли само на турнирима омладинских категорија Рукометног савеза РС, а, уз помоћ Mozzartа, забиљежили су успјехе на првом међународном турниру.

Млади рукометаши Лакташа 2020 спремни за такмичења

"Од шест одиграних утакмица, остварили смо четири побједе. Генерација 2005/06 је са двије побједе и поразом завршила на 7. мјесту, а генерација 2007/08 је, такође, са двије побједе и поразом, завршила такмичење на 5. мјесту. Тиме смо веома задовољни, посебно ако у обзир узмемо чињеницу да смо са радом почели у вријеме епидемије и да смо све морали да обуставимо већ након првих неколико тренига", додаје Широњић.

Међутим, судећи по резултатима, ови млади рукометаши све су надокнадили. Сада имају све омладинске селкције од мини рукомета 2010/2011, до пионира и кадета 2006/2007 и 2008/2009 годиште, а њихов сениорски тим се такмичи у Другој лиги РС. У наредном период планирају да наставе да раде са дјецом у нади да ће њихов клуб изњедрити неког познатог играча или репрезентативца.

Такав начин размишљања и улагања у младе таленте радује и представнике Mozzartа.

"Непрестано улажемо у развој спорта, а посебно се трудимо да помогнемо спортским колективима који су тек на почетку свог рада. Тиме им желимо олакшати пут развоја и омогућити да на спортским теренима покажу свој пуни потенцијал"м каже руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа, Селма Салкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана