Мотори јуре послије пола вијека

Синиша Котaраш
Мотори јуре послије пола вијека

Дервента - Послије пуних 50 година мото-спорт се на велика врата враћа у Дервенту.

Наиме, љубитељи овог спорта из града на Укрини још 1969. године имали су прилику да на дјелу виде мотоциклистичку трку, али ће убудуће много чешће бити у прилици да уживају у чарима мото-кроса.

И све то захваљујући великом ентузијазму Мирослава Милојевића, у Дервенти много познатијег по надимку Мирон, који је сам себи дао обећање да ће у свом граду направити стазу за мото-крос.

Обећање је испунио уз велику помоћ пријатеља и улагањем личних средстава тако да ће предстојећег викенда на новоизграђеној мото-крос стази на излетишту “Дервента” бити одржана Позивна МЏ трка у организацији Мото-клуба Мирон мото Дервента.

- Није било лако да све то постигнем, али сам успио да одрадим сав посао у предвиђеном року са тридесетак другара и на тај начин испуним обећање дато себи и свом граду. Направили смо стазу дугачку 1.280 и широку осам метара која испуњава све услове за одржавање мото-крос такмичења на свим нивоима, од рекреативног па све до европског. За прву трку на новој стази очекујемо долазак између 50 и 60 такмичара из Србије, Хрватске и БиХ - нагласио је Милојевић.

Присјетио се популарни Мирон и како је све изгледало када је најавио овај свој пројекат.

- Гледали су ме чудно и мало њих је уопште вјеровало да ће се то и догодити. Сада, када је све готово, већина оних који ми нису вјеровали жељели би да се “нађу” у свему овоме. Ово је само потврда да човјек са мало добре воље и правом идејом, уз помоћ пријатеља, може све да уради.- поручио је Милојевић.

- Убијеђен сам да ће све бити како треба, да ће стаза положити тест, те да ћемо као клуб, али и сама стаза, добити лиценцу да можемо организовати најјаче и најквалитетније манифестације - додао је Милојевић.

 

Програм

Слободни тренинзи на стази предвиђени су за суботу, док ће у вечерњим часовима бити одржана и заједничка журка за све учеснике. Дан касније биће вожено шест трка у три категорије про, јуниор и аматер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана