Momak iz Brčkog zarađuje stotine hiljada evra pucajući iz fotelje, a u nedjelju ga očekuje duel protiv brata

PR
Momak iz Brčkog zarađuje stotine hiljada evra pucajući iz fotelje, a u nedjelju ga očekuje duel protiv brata

Gejming industrija, nespavajuća industrija u kojoj se razvijaju i igraju video igrice, globalno posmatrano ostvaruje veći profit od cjelokupne muzičke i filmske industrije zajedno, a među najboljim gejmerima na svijetu su i momci sa Balkana.

Gejmeri se takmiče na međunarodnim turnirima sa nagradnim fondovima od milion i više dolara, u sportskim halama od Njujorka do Pekinga uz neizvjesne transfere igrača među klanovima i proslave pobjede na turniru jednake onima u Formuli 1. Igranje video-igara je profesionalan posao i to izvanredno plaćen.

Jedna od najvećih zvijezda ovog sporta je 22-godišnji Nikola NiKo Kovač iz Brčkog. On je trenutno in-game leader (praktično kapiten i onaj koji ima glavnu riječ u taktici tima prilikom igranja određene mape) tima FaZe Clan u najjačoj ligi na svijetu u igrici Counter strike, CS:GO ESL Pro Ligi. Njegov transfer iz tima Mousesports u klan FaZe vrijedio je 500.000 dolara i Nikola je tako sa 20 godina postao najplaćeniji profesionalni gejmer na svijetu.

A trener tima FaZe, koji je godinama među najbolje rangiranim timovima u najjačoj ligi na svijetu u Counter Strike je Janko YNK Paunović.

Koliko nevjerovatno zvuči da sjediš kod kuće, igraš onlajn video-igru iz zabave i poslije nekoliko godina neko plati za tebe pola miliona dolara? Pandemija korona virusa je izolovala veliki broj ljudi i nanijela zasad nemjerljivu štetu svjetskim ekonomijama, ali izgleda da se gejming industrija mnogo lakše prilagodila novonastaloj situaciji u odnosu na druge. Jer gejmeri mogu da igraju i od kuće, iz potpune izolacije. Upravo zato je ovih dana naglo poraslo interesovanje kladilaca za eSports, s obzirom na to da su skoro sva takmičenja u fudbalu, košarci, tenisu, rukometu (tradicionalno najatraktivnijim sportovima za klađenje) obustavljena. eSports je, sa druge strane, veoma zanimljiv i za klađenje, pa je jasno da bi pandemija koja je donijela mnogo nedaća planeti gejmerima mogla samo da pomogne.

A u francuskom klanu G2 u je bliski rođak Nikole Kovača, Nemanja Hunter Kovač, kojeg je sajt HLTV, najrelevantniji specijalizovani sajt za Counter Strike, proglasio za MVP-a, odnosno najkorisnijeg igrača takmičenja CS Summit 5, koji se igrao u decembru 2019. s nagradnim fondom od 150.000 dolara. Saigrač u G2 klanu mu je i Francuz koji igra pod nadimkom Kennys i koji se smatra jednim od najboljih AWP igrača (snajperista) na svijetu. U ovoj ekipi igra i Nemanja Nexa Isaković, dvadesetdvogodišnji profesionalni CS:GO gejmer iz Srbije. Francuski G2 tim je uvek među favoritima.

Jedanaesta sezona CS:GO ESL Pro Lige počela je 17. marta. U narednih mjesec dana će ukupno 24 najbolje ekipe svijeta odmjeriti snage, a među njima i klanovi G2 i FaZe. Zbog korona virusa, cijela sezone biće odigrana onlajn, uključujući i plej-of. ESL je takođe podijelio timove po regijama, te imamo jednu sjeverno-američku i tri evropske grupe. Evropska i sjeverno-američka divizija će ove godine imati svoje zasebne šampione.

U grupama A i B već su odigrani prvi mečevi, Grupa C je "američka", a nas najviše zanima Grupa D, gdje su ove sezone smješteni i FaZe i G2. Mečevi u ovoj grupi počinju danas, u 13.25 sastaju se FaZe i Tyloo i tim Nika Kovača apsolutni je favorit za pobjedu. Ali pravi spektakl čeka nas u nedjelju 29. marta kada će se od 18.00 sastati G2 i FaZe i kada će se jedan naspram drugog naći Nikola i Nemanja Kovač! Kompletnu ponudu za klađenje na eSports možete da pronađete na sajtu mozzartbet.ba, a kladionica MOZZART izbacivaće nove kvote na dnevnom nivou, tako da vam ostaje da pratite sajt mozzartbet.ba i da i vi zaradite novac na najbrže rastućem sportu na svijetu koji svakodnevno obrće stotine miliona dolara!

CS:GO ESL Pro liga je tek krenula, čekaju nas brojna uzbuđenja, a osim toga, trenutno su u toku izuzetno jaki turniri u igrama Dota 2 i League of Legends, i ponuda za klađenje je više nego dobra. Pravi trenutak da se, ako već dosad niste, upoznate sa dinamikom i uzbuđenjem koje donosi eSports.

Donesi odluku, ostani kod kuće i beskontakno se zabavi.

Pročitaj još i:

Kako da uplatiš na Mozzart Bet sajt za klađenje

Kako da isplatiš osvojeni novac sa Mozzart Bet sajta za klađenje

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана