Модричанин Жарко Јовановић побједник маратона "Стазама Бранка Ћопића"

Срна
Модричанин Жарко Јовановић побједник маратона "Стазама Бранка Ћопића"

НОВИ ГРАД - Жарко Јовановић из Модриче, члан Атлетског клуба "Добој", побједник је 10. маратона "Стазама Бранка Ћопића".

Јовановић је стазу од 42,1 километра, од Хашана, родног мјеста књижевника Бранка Ћопића, у општини Крупа на Уни, до Новог Града претрчао за два часа 49 минута и петнаест секунди, што је и најбоље вријеме овог маратона.

Други је Ненад Шкорић са временом 3:21:14, а трећи Денис Џајић са временом 3:33:24.

У маратонској трци данас су учествовале двије жене Радана Бурсаћ и Гордана Максимовић, које су стазу истрчале за четири часа 46 минута и двије секунде.

У полумаратону на 21,1 километар најбржи у мушкој конкуренцији био је Давор Видовић из Бањалуке са временом 1:21:14, други је био Санел Куртагић са временом 1:22:21, а трећи Душан Броћета са временом 1:23:08.

Драгана Рољић из Бањалуке била је најбоља у женској конкуренцији у полумаратонској трци која је стазу истрчала за један час 48 минута и 15 секунди.

Друга је била Јелена Николић са временом 1:54:18, а трећа Ана Андрић, чије је вријеме било 2:11:01.

У Трци грађана најбржи је био Бориша Лукач из Бањалуке, који је пет километара претрчао за 18 минута и 39 секунди, други је Сергеј Бурсаћ са временом 24:50 и трећи Милош Стојнић са временом 24:54, обојица из Новог Града.

У женској конкуренцији најбржа је била Елена Мачак са временом 26:28, друга је Данијела Тодић 27:31, а трећа Катја Маран 30:06, све из Новог Града.

Стоти маратон данас је истрчао шездесетседмогодишњи Маринко Кнежевић, који живи у Панчеву, а рођен је у Босанској Крупи.

Кнежевић је рекао да је 2014. године први пут учествовао на овој манифестацији, те да му је драго да је управо овдје истрчао 100. маратон.

Предсједник Атлетског клуба "Слобода" Дадо Џинић навео је да су припреме трајале три мјесеца, те да су лоше временске прилике умањиле број учесника.

Џинић је напоменуо да је маратон трчао 21 учесник, а полумаратон 53, док је у Трци грађана било 50 учесника.

Маратон је почео јутрос у Хашанима, гдје је учеснике поздравио начелник општине Младен Кљајић.

На Тргу Младена Ољаче у Новом Граду манифестацију је отворио начелник општине Мирослав Дрљача.

Маратон "Стазама Бранка Ћопића" организује општина Нови Град, технички организатор је Атлетски клуб "Слобода", а у организацију је укључена и општина Крупа на Уни као и јавна и приватна предузећа из Новог Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана