Млади џудисти "Олимпика" донијели 11 медаља са Пала

Срна
Foto: срна

СОКОЛАЦ - На Меморијалном турниру "Рајко Кушић Куша" џудисти соколачког "Олимпика" освојили су 11 медаља, од којих три златне и осам бронзаних, рекао је Срни тренер овог клуба Милорад Ђуровић.

Златне медаље освојили су млађа полетарка Нађа Којић у категорији минус 28, млађи пионири Павле Башевић у категорји плус 60 и Павле Вукојчић у категорији минус 60 килограма.

"Бронзане медаље припале су, млађим пионирима Лазару Војиновићу и Урошу Абазовићу у категорији плус 60 килограма, Сергеју Подинићу плус 50, Николи Симићу и Василију Марјановићу минус 55 килограма, старијем полетарцу Страхињи Нешковићу категорија минус 30 килограма, те млађим полетарцима Кости Којићу минус 31 и Давиду Лиздеку у категорији минус 28", навео је Ђуровић.

Он је изразио задовољство постигнутим успјехом младих соколачких џудиста, који су у јакој конкуреници и након дуже паузе због љетног школског распуста освојили укупно 11 медаља, од 12 такмичара "Олимпика" који су учестовали на овом џудо турниру.

"Након почетка школске године кренули смо активно са тренинзима, направили веома запажене резултате и, ако наставимо оваквим темпом, надам се да ће и убудуће наши млади борци доносити медаље", истакао је Ђуровић.

Џудо клуб "Олимпик" почео је са активним радом почетком 2018. године и у протеклом периоду на свим такмичењима остварио добре резултате.

Клуб има око 30 чланова, од којих је највећи број млађих такмичара и ових дана врши упис нових од седам до 17 година.

Меморијални џудо турнир "Рајко Кушић Куша" 26. по реду, одржан је јуче на Палама, а посвећен је вишестуком прваку бивше Југославије и Балкана у џудоу.

На турниру се окупило 260 такмичара из 30 клубова из Републике Српске и Федерације БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана