Млади џудисти из Дрвара освојили пет медаља на међународном такмичењу

Срна
Foto: Срна

ДРВАР - Млади џудисти из Дрвара изборили су се за пет медаља на Међународном џудо купу у Приједору.

Тренер Џудо клуба "Дрвар" Дуња Балабан рекла је Срни да је прво злато за Дрвар освојила седмогодишња Мила Шобот, која је у неколико борби са чистим ипоном дошла до најсјајнијег одличја.

"Сребреним одличјем у веома тешком финалу окитио се једанаестогодишњи Зоран Трнинић, док су бронзу освојили Ана Крнета (8), Лена Шобот (12) и Саша Родић (13)", истакла је Балабанова.

Она је напоменула да су се први пут представили на такмичењу и да није било оптерећења приликом освајања медаља.

"Учествовали смо у неколико стросних категорија. Циљ нам је био да прикажемо дјеци систем такмичења, бодовања, да разбијемо трему и будемо мало спремнији за неки од наредних купова", рекла је Балабанова.

Постигнути успјех за младе Дрварчане је, како каже њихов тренер, вјетар у леђа да се вриједно ради на припремама за сљедећи мјесец када је у плану учешће Џудо клуба "Дрвара" на Првенству Федерације БиХ у Сарајеву.

Џудо клуб у Дрвару постоји тек четири мјесеца, гдје бесплатно тренирају дјеца узраста до 14 година. Џудо школу активно похађа око 50 дјеце. Тренирају их Дуња и Давид Балабан - вишеструки првак БиХ, освајач Балканске медаље у џудоу, те учесник европских и свјетских такмичења.

Балабанова је захвалила родитељима који несебично подржавају њихов рад, као и општини Дрвар која пружа подршку и помоћ клубу.

"Ми ћемо се трудити да у Дрвар донесемо још пуно медаља са разних такмичења", истакла је Балабанова.

Девети Међународни џудо куп одржан је током протеклог викенда у Приједору.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана