Младена Петрушић - од стадиона “Бара” до шампиона Балкана

Срна
Младена Петрушић - од стадиона “Бара” до шампиона Балкана

Соколац - Атлетичарка соколачког “Гласинца” Младена Петрушић ове године је на четири значајна такмичења у БиХ и Републици Српској проглашена најуспјешнијом спортисткињом, а у септембру ће на Балканским играма у Бугарској наступити у најтежој атлетској дисциплини - седмобоју.

Петрушићева не крије задовољство што је у овој години освојила три или четири медаље на сваком од већих такмичења и првенства у Републици Српској и БиХ и што је недавно на свечаности поводом Дана општине Соколац проглашена најуспјешнијим спортистом за резултате остварене у прошлој години.

“Драго ми је што сам оправдала повјерење тренера Атлетског клуба Неђе Ђуровића и у Скопљу на 100 метара препоне истрчала свој нови лични рекорд 14,37 секунди што је било довољно за бронзану медаљу и скоком у вис потврдила свој лични рекорд од 180 центиметара за сребрну медаљу”, рекла је Петрушићева Срни.

Петрушићеву посебно радује што је на екипном првенству у Скопљу показала да је скоро потпуно спремна за предстјеће Балканске игре на којима ће наступити у најтежој атлетској дисциплини - седмобоју, који ће бити одржан 2. и 3. септембра у мјесту Правец у Бугарској.

Она је додала да је пред њом, као првакињом Балкана у седмобоју, посебан задатак, а то је да и ове године оправда име регионалног шампиона, рекордера БиХ и Српске у седмобоју и петобоју, те носиоца више медаља са Балканијаде у протекле четири године.

“Седмобој је дисциплина у којој не смијете имати заостатак ни у једној од седам дисциплина, јер је то тешко надокнадити и зато од самог почетка настојим дати све од себе како бих постигла што бољи резултат на крају и то ме држи да истрајем”, каже Петрушићева.

Она је, како каже, веома задовољна резултатима постигнутим у првој половини ове године, јер на првенству БиХ за сениоре у Зеници проглашена најуспјешнијом такмичарком са освојене три златне и двије бронзане медаље.

На Међународном атлетском митингу и појединачном атлетском првенству Српске на Сокоцу, почетком овог мјесеца, Петрушићева је проглашена најуспјешнијом такмичарком са освојене четири медаље, три златне и једном сребрном.

Петрушићева је почетком јула проглашена за најуспјешнију такмичарку 56. МОСИ на Сокоцу са освојене четири златне медаље у дисциплинама 110 метара препоне, кугла, штафета четири пута 100 метара са препонама и скок у вис, у којој је поставила и нови рекорд игара од 180 центиметара.

“Радује ме што имам разумијевања колега на радном мјесту у Шумском газдинству жРоманијаж и подршку руководства општине Соколац код тренинга и одазака на такмичења и зато настојим да добрим резултатима оправдам њихова очекивања”, навела је Петрушићева.

Она истиче да је за постигнуте резултате у свих 14 година колико је у спорту посебно захвална за подршку и разумијевање, тренеру у Атлетском клубу “Гласинац” Неђу Ђуровићу, који на свечаности Дана општине Соколац проглашен за најуспјешнијег тренера.

Петрушићева је подсјетила да је прошле године освојила више од 15 златних медаља на првенствима Републике Српске и БиХ, те два пута постигла рекорд БиХ на дворанском и отвореном првенству Србије у петобоју и седмобоју и уз низ признања проглашена најуспјешнојом сенорком БиХ.

Она је додала да је у спорту успјешна већ 14 година и да је толико и члан репрезентације БиХ, те да своје мјесто планира препустити младим генерацијама.

Петрушићева је поручила младима да се баве спортом, јер је то прилика да се друже, упознају друге људе и културе, посјете многе земље и градове у којима је она била захваљујући атлетици.

Тренер Атлетског клуба “Гласинац” Неђо Ђуровић рекао је да је Петрушићева већ пет, шест година најуспјешнија атлетичарска Српске и БиХ и да је на недавном Европском екипном првенству - Трећа лига у Скопљу, као капитен женске репрезентације БиХ преузела пехар за освојено треће мјесто.

Он је истакао да је ова атлетичарка, освојивши сребрну и боронзану медаљу, значајно допринијела да репрезентација БиХ буде трећа на Европском екипном првенству у конкуренцији 14 држава.

“Њена основна дисциплина од самог доласка на стадион жБараж је скок у даљ, али сам процијенио да она као свестран спортиста може обиљежити вишебој БиХ и тако је било. Прошле године је постала шампион Балкана”, изјавио је Ђуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана