Мирко Микић срећан због сјајног отварања сезоне: Разлика против Градачца није реална

Душан Репија
Мирко Микић срећан због сјајног отварања сезоне: Разлика против Градачца није реална

БАЊАЛУКА - Лакше и убједљивије него што су очекивали рукометаши Борца савладали су Градачац у првом колу Премијер лиге и на сјајан начин отворили сезону. Ипак тренер Мирко Микић упозорава да коначних 35:19 није ни изблиза реалан однос у квалитету између двије екипе.

Бањалучани су се мало прибојавали дуела са повратником у елиту који у саставу има неколико искусних играча, али су им очитали лекцију и подигли самопоуздање пред наредне изазове. Већ средином првог полувремена било је јасно да утакмица иде у једном смјеру и да ће гости доживјети катастрофу.

- Сигурно да ово није реална слика. Они су упали у нашу машину и нису успјели да се извуку, а ми смо само појачавали. Одлично смо трчали, добро ротирали и показали да смо спремни и тактички и физички. Ипак, један тријумф ништа не мијења, морамо да будемо вриједни и дисциплиновани као војска како би из дана у дан отклањали наше грешке и расли као екипа - рекао је Микић.

Њега може да радује повратак на терен Марка Лукића послије пуних девет мјесеци, као и добра партија Слађана Суботића који је зауставио 12 покушаја гостију. У нападу је био најрасположенији Александар Милићевић, који је наставио гдје је стао прошле сезоне постигавши десет голова.

- Ишли смо наравно на победу, али нисмо се баш надали да ће бити овако убедљива. Били смо нервозни пред утакмицу као да први пут играмо, али смо на терену били смирени. Био је наш дан и надам се да ћемо наставити у оваквом ритму - рекао је Милићевић.

У репризи финала Купа Републике Српске Леотар се са каматом осветио Слоги (28:21). Момци Дарка Таврића контролисали су игру током свих 60 минута и показали да ће ове сезоне бити још незгоднији него претходне, нарочито у својим “Бреговима”.

- Слога је озбиљна и квалитетна екипа. Били смо бољи и честитао бих својим момцима на фанатичној борбености и огромној жељи да побиједе - истакао је тренер домаћих Дарко Таврић.

Владимир Томић је постигао осам голова, док је на другој страни Душан Милићевић дао пет.

Шампион поклекао

Рукометаши Грачанице уписали су први првенствени тријумф против Извиђача у Љубушком у минулих 20 година и показали да ће лига и ове сезоне бити врло изједначена. Резултати првог кола: Босна (С) - Криваја 30:36, Леотар - Слога (Д) 28:21, Борац м:тел - Градачац 35:19, Слога (ГВ) - Слобода 23:33, Вогошћа - Коњух 28:24, Извиђач - Грачаница 34:37, Босна (В) - Маглај 35:28. Слободна је била Искра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана