Мирко Микић одлучио да се одрекне услуга Срђана Савића

Душан Репија
Мирко Микић одлучио да се одрекне услуга Срђана Савића

БАЊАЛУКА - Тренер рукометаша Борац м:тела Мирко Микић каже да је одлучио да се одрекне услуга Срђана Савића јер је сад већ нови рукометаш Вогошће више пута кршио клупску дисциплину и није испоштовао интерне договоре.

Млади стручњак није више желио да трпи недисциплину, па је управи клуба предочио да више не рачуна на Савића, којем је уручен отказ.

- Он је прошле године био један важнијих играча и већину утакмица је одиграо добро. На крају сезоне одлучио сам да мало уозбиљим ситуацију, да ове покушамо  направити нешто боље. Имао је обавезу да на почетак припрема дође спреман, а дошао је потпуно неспреман и са килограмима вишка. Поента је да није испоштовао договор, који је за мене важнији од уговора. Ако неко има повјерења у тебе и другарски однос, не смијеш да га изневјериш. Знам да је он поштен и добар момак, желим му сву срећу, али једноставно је дошао тренутак да се разиђемо и тако је најбоље - рекао је Микић.

Савић је казао да ће тужити Борац због дуговања која су настала у претходне двије године.

- Не улазим у тај дио. Мој посао односи се на терен и свлачионицу. У Борцу сам дуго времена, долазили су и добри и мање добри играчи, мијењале се управе и тренери, а Борац је остајао све те године. Не ради се само о утакмици, битно је како се понашате и ван терена јер је слика много шира и комплекснија - закључио је Микић.

Бањалучани ће у суботу у Живиницама покушати да наставе побједничку серију, а добра вијест за Микића је и повратак на паркет Стефана Миљковића, који је дуго одсуствовао због повреде рамена.

- Миљковић је изузетно значајан играч за нас, нарочито када причамо о одбрани - рекао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана