Мирко Микић незадовољан игром својих изабраника у поразу од Слободе: Пионирске грешке донијеле главобољу

Душан Репија
Мирко Микић незадовољан игром својих изабраника у поразу од Слободе: Пионирске грешке донијеле главобољу

БАЊАЛУКА - Тренер рукометаша Борац м:тела Мирко Микић, разумљиво, није био задовољан партијом својих момака у полуфиналу Купа БиХ против Слободе (19:23) која је на површину избацила све лоше стране игре Бањалучана.

Прошли викенд донио је охрабрење уочи старта сезоне јер је Борац доминантном игром стигао до трофеја Купа РС, а само седам дана касније бриге тренеру “црвено-плавих” јер на утакмици са Тузлацима није могао да види готово ниједну позитивну ствар. Његови момци су лако предали трофеј Купа, а ако је нешто заслужило пролазну оцјену, то је игра у одбрани јер 23 примљена гола нису много иако је Микић набројао четири кардиналне грешке само у првом полувремену и у овој фази игре.

- И поред тога, дефанзива је била солидна. Много више ме брине напад јер неке грешке понављамо из меча у меч. Могу да схватим да погријешимо једном, али ако се то дешава у континуитету, онда је то забрињавајуће. Рекао бих да су неки потези чак били и неинтелигентни. Превише смо покушавали кроз средину, нисмо довољно ширили игру. Нисмо покушавали ни да убрзамо темпо иако смо имали проблеме због њихове постављене одбране. Они су нас увели у свој ритам, а ми нисмо имали одговор - рекао је Микић.

Додао је да ниједан играч није заслужио пролазну оцјену и да ће екипа морати још више да ради како би у првенство ушла спремнија.

- Правили смо грешке које су карактеристичне за пионирски узраст. Имамо и проблема са повредама због којих не можемо да одрадимо тренинг како смо замислили, али то није и не смије да буде алиби. Доста тога иде и на моју душу, тако да морамо што прије да поправимо игру - самокритичан је Микић.

Због проблема са повредом против Тузлака није бранио Бојан Љубишић, а расположенији у нападу од осталих били су Марко Лукић, Лука Перић и Александар Милићевић. Трофеј Купа БиХ за сезону 2019/20. освојили су рукометаши Извиђача који су побиједили Слободу са

Потписао Тркуља

Бањалучани ће у наредну сезону ући јачи за Горана Тркуљу који је послије богате иностране каријере одлучио да се врати у матични клуб. Искусни пивот требало би да буде велико појачање како у нападу, тако и у одбрани, која је увијек била његова јача страна.

- Мислим да смо добили доброг и провјереног играча и великог борца. Очекујемо да додатно унаприједи нашу игру и уз то да буде добар ментор млађим играчима - рекао је директор Борца Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана