“Мира” жели у врх, Борац средину табеле

С. К.
“Мира” жели у врх, Борац средину табеле

Бањалука - Овог викенда стартује Премијер лига за даме, која и ове сезоне броји 12 екипа. Послије дуго времена у елити ће наступити и четири клуба из Републике Српске, “Мира” из Приједора, Дубица, брчанско Јединство, те шестоструки шампион и освајач Купа БиХ, бањалучки Борац.

- Као и претходних сезона, наша жеља је пласман међу четири првопласиране екипе и учешће на завршници за првака. Ангажовали смо Анђелу Стојановић из Подгорице, веома квалитетног и искусног средњег бека, која може да направи превагу на терену - истакао је тренер “Мире” Дарко Глигоревић.

Бањалучке “осице” чекале су четири године на повратак у друштво најбољих, а сада су у томе и успјеле и надају се средини табеле.

- Имамо доста нових играчица и сигуран сам да ћемо послије неколико утакмица, када се још мало уиграмо, показати сав свој квалитет. А у наредним сезонама планирамо и напад на врх јер желимо да Борац вратимо тамо гдје му је мјесто - поручио је тренер Борца Раде Унчанин.

У Брчком рачунају на пласман у средини табеле, највише због чињенице да су задржали на окупу играчки кадар из прошле сезоне.

- Прољећну полусезону смо одиграли добро, па су нам и апетити мало порасли. Ове године не желимо да размишљамо о опстанку, већ да се боримо за шесто мјесто - поручио је тренер Јединства Саша Радовановић.

И на крају, екипа Дубице, која је претходних сезона константно била у горњем дијелу табеле, ове има само један циљ - опстанак.

- Бићемо убједљиво најмлађи састав у лиги. Отишло нам је чак девет играчица, па смо екипу попунили кадеткињама. Свјесно идемо у борбу за опстанак, са надом да ћемо успјети - појаснио је стратег Дубице Бојан Сувајац.

У утакмицама првог кола састају се, субота: Извиђач - Криваја (16.30 часова), Хаџићи - Катарина (18). Недјеља: Јединство (Тз) - “Мира” (16), Зрињски - Груде (17), Борац - Јединство (Бч) (18.30). Сриједа: Горажде - Дубица (19 часова).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана