Милутин Поповић, потпредсједник ОК БиХ: Првак се не одлучује одговором на писмо

Милан Зубовић
Милутин Поповић, потпредсједник ОК БиХ: Првак се не одлучује одговором на писмо

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Одбојкашког савеза БиХ Милутин Поповић истакао је да му нису јасне изјаве предсједника Савеза Алије Фатића који жели на своју руку да прекине такмичење у Премијер лиги БиХ.

У том случају шампиони би били тренутни лидери такмичења, Гацко у женској, а Какањ у мушкој конкуренцији иако клубови нису одиграли исти број утакмица. Такмичење у БиХ одгођено је 12. марта.

- На појединим порталима се говори о завршетку такмичења и проглашавају прваци, а Управни одбор ОС БиХ као надлежан орган то још није размотрио. Прво се објави да су одлуком завршена такмичења и проглашени прваци у Хрватској, Србији, Црној Гори и Сјеверној Македонији. Не знам чему таква тврдња, јер то није учињено изузев што је то урадио Хрватски одбојкашки савез, јер су имали услове за то односно одигран је довољан број утакмица, док остала три поменута национална савеза још нису ништа коначно одлучила - изјавио је Поповић.

Нагласио је да су објављене одређене информације које се темеље на наводним изјавама предсједника ОС БиХ, а Поповић не вјерује да је Фатић то изјавио.

- Ако јесте не знам заиста чему то. Чланови Управног одбора ОС БиХ из ОС РС немају никакве званичне информације о одлукама органа ЦЕВ а у вези са такмичењима. Немамо ни адекватне информације које су одбојкашке федерације прогласиле одлуком завршетак такмичења. Прије десетак дана није достављено никакво писмо члановима Управног одбора ОС БиХ из ОС РС да се изјасне о завршетку такмичења и нејасно је одакле та тврдња. Осим тога по том питању се не одлучује “одговором на писмо”. Није ми јасно одакле неко зна да члановима Управног одбора ОС БиХ из ОС РС смета што би се на овај начин титуле одрекли најтрофејнији клубови Бимал-Јединство и Младост, оба из Брчког - истакао је Поповић.

Додао је да такмичења нема у овим условима, али да је немогуће говорити о даљим плановима.

- Зашто да журимо? По важећим актима ОС БиХ такмичарска сезона траје до краја јуна, а по календару такмичења завршавају се у мају. Одлука о прваку је тешка јер су у Лиги за првака од планираних десет кола одиграна два. Неки клубови су одиграли двије утакмице, а поједини једну. Како одлучити о прваку? По ком стандарду и правилу? И које су могуће посљедице одлучивања у тим околностима. Било би идеално да се о прваку одлучује на терену, ако не буде прилике за то, наравно да ћемо одлучити у разумном времену. Осим тога не знамо коначан став ЦЕВ-а по питању завршетка такмичења и рок за пријаву за ЦЕВ такмичења за наредну сезону. Не треба да ломимо преко кољена. Не требају нам сукоби и афере - казао је Поповић.

 

Жене

1. Гацко     2        2        0        6:0     150:100      6

2. Б. Јединство    1        1        0        3:0     75:46 3

3. БЛ Волеј          2        1        1        3:4     142:129      3

4. Слобода 2        0        2        1:6     108:171      0

5. Горажде 1        0        10:3   46:75 0

 

Мушкарци

1. Какањ    2        1        1        5:4     201:195      4

2. Младост 1        1        0        3:1     93:88 3

3. Јединство         2        1        1        4:3     163:148      3

4. Босна      2        1        1        3:5     163:175      2

5. Домаљевац      1        0        11:38 7:101 0

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана