Милош Аћимовић, првотимац Леотара: Нећемо се борити за опстанак

Дарко Пашагић
Милош Аћимовић, првотимац Леотара: Нећемо се борити за опстанак

БАЊАЛУКА - Првотимац Леотара Милош Аћимовић вјерује да ће наредни шампионат, који почиње 16. јула бити успјешнији за Требињце него прошли када су заузели девет позицију, али су већим дијелом првенства страховали за опстанак.

Очекује да ће ове сезоне Премијер лига бити много уједначенија него прошла, али да ће његов тим на вријеме освојити довољан број бодова.

- Сигурам са да се неће десити да неко као прошле сезоне Зрињски практично десетак кола прије краја осигура титулу. Борба за сам врх биће веома интересантна, јер уз Мостарце, кандидати за титулу су Борац, Тузла сити и Вележ. Не смијемо заборавити ни Жељезничар, Сарајево и Широки Бријег. Преосталих пет клубова, односно Слобода, Посушје, Игман, Слога и ми борићемо се да што прије осигурамо опстанак. Наш првенствени задатак биће да не паднемо у опасну зону и да ако је могуће поправимо прошлосезонски пласман - нагласио је Аћимовић.

Чета са “Полица” у досадашњем току припремног периода одиграла је три утакмице и све три су завршене идентичним резултатом, 1:1. Ремији су остварени против црногорских екипа Адрије из Подгорице, тиватског Арсенала и которског Бокеља. За прва два неријешена исхода велике заслуге припадају управо Аћимовићу, који је у тим мечевима био стријелац и тако најавио успјешну сезону, док је погодак против Бокеља постигао Огњен Тодоровић.

- Лијепо је када се затресе противничка мрежа, али припремне утакмице су нешто друго од првенствених. Волио бих и да у Премијер лиги наставим са постизањем голова, али много важније је да Леотар биљежи добре резултате - нагласио је Аћимовић, који је јуче прославио 25. рођендан.

Требињци су мало касније почели са припремама од осталих екипа, било је доста недоумица око играчког кадра, а именован је и нови тренер Марко Видојевић.

- Каснило се са почетком припрема и то смо све покушали да надокнадимо, зато смо сада страшно уморни. Међутим, све ће то да се среди до прве утакмице у шампионату. Доста је нових играча, још слажемо коцкице и вјерујем да ћемо бити прави када почне првенство - додао је Аћимовић.

Још двије провјере

Фудбалери Леотара у петак ће против новог премијерлигаша Игмана из Коњица у Међугорју одиграти “генералку” пред старт новог првенства. Међутим, то неће бити посљедња провјера Требињаца до краја припрема. Фудбалери који су имали мању минутажу у недјељу ће играти против црногорског Игала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана