Милићи зауставили Леотар

Дарко Пашагић
Милићи зауставили Леотар

Милићи - Фудбалери Милића приредили су велико изненађење у четвртом колу Друге фудбалске лиге Републике Српске, група исток пошто су на свом терену савладали до овог сусрета водећи Леотар са 1:0.

Повратник међу друголигаше поготком Бобана Јоловића у 83. минуту из пенала стигли до вриједног тријумфа и прекинули побједоносни низ Требињаца, који су до сада једини имали максималан учинак.

Овај дерби кола у потпуности је оправдао очекивања. Иако су на крају остали без бодова, мора се признати да су изабраници Олега Ћурића, који је због црвеног картона прије времена морао у свлачионицу били далеко бољи ривал, поготово у првих 75. минута. Међутим, бољу игру нису успјели крунисати голом и у 83. минуту је стигла казна.

До краја сусрета Требињци су покушавали да дођу бар до изједначења, али у томе нису успјели и доживјели су први пораз ове сезоне. Кикс некадашњег шампиона БиХ искористила је Романија, која се тек вратила међу друголигаше, и побједом на свом терену над гатачком Младости од 1:0 преузела је лидерску позицију.

У групи Запад дошло је до смјене на врху табеле, иако су три водеће екипе забиљежиле побједе.

Наиме, Јединство из Жеравице је на свом терену нанијело тежак пораз теслићком Пролетеру од 6:0 и преузело прво мјесто због боље гол разлике у односу на Лакташе, који су као гости били бољи од доскорашњег прволигаша Слободе из Мркоњић Града и побиједили су са 2:1.

Гостима из Теслића није помогло ни двадесетак вјерних навијача, који су током цијелог меча бодрили своје љубимце, упркос њиховој лошој игри и високом поразу. Исти број бодова, 10, као Јединство и Лакташи има и Борац из Козарске Дубице, који је савладао Дубраве са 3:1.

Повратник међу друголигаше је поново показао да има високе амбиције, а креатор тријумфа био је расположени Стефан Томаш. Дубичанима је посао олакшао Мерис Демо, који је већ у 14. минуту зарадио другу јавну опомену, па је морао на принудно хлађење у свлачионицу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана