Милица Шорак, одбојкашица БЛ волеја: Срце нас водило до побједе

Милан Зубовић
Милица Шорак, одбојкашица БЛ волеја: Срце нас водило до побједе

БАЊАЛУКА - Три сета дијеле одбојкашице БЛ волеја од сензације и прве шампионске титуле Премијер лиге БиХ.

Бањалучанке су на свом терену поразиле Бимал Јединство резултатом 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) у првом мечу финала плеј-офа и тако Брчанкама нанијеле први пораз ове сезоне. Наредна утакмица биће играна у граду на Сави највјероватније идућег петка, као и евентуална мајсторица. Тријумф максималним резултатом шокирао је све љубитеље одбојке па чак и саме чланице побједничког тима.

- Надале смо се победи, што је и нормално, али да ће бити 3:0, морам признати да баш и нисмо. Насупрот нас је екипа која брани титуле, јер оно што је тај клуб урадио делује нестварно. Екипа су која увек пружа квалитетне партије и игра добру одбојку. Ипак, одлично смо одиграле и стигле до тријумфа којег неки називају изненађењем, мада ми тако не мислимо - рекла је примач сервиса бањалучког тима Милица Шорак.

Истакла је неке кључне елементе у игри свог тима који су водили до тријумфа.

- Кључ победе лежи у нашем великом мотиву. Стигле смо до финала против екипе која доминира у Премијер лиги тако да воље имамо на претек. Свака од нас оставила је срце на терену што је био показатељ огромне жеље за победом. Такође, испоштовале смо све оно што смо договориле раније, биле одговорне на пријему као и на сервису па победа није дошла под знак питања - изјавила је Шорак.

Први и посљедњи пут БЛ волеј је надиграо брчански тим почетком децембра 2019. године у регионалној МЕВЗА лиги.

- Ова победа не може да се пореди са оном из МЕВЗА лиге или било којом другом. Не знам како речима да опишем осећај који сам имала након завршетка утакмице. Тренирамо целе сезоне и имамо јасан циљ који сада почиње полако да се остварује. Стога је тај осећај једноставно неописив - истакла је Шорак.

Према њеним речима битно је да остану на земљи и да искористе прву меч лопту.

- Еуфорија након ове победе потрајаће само један дан јер већ од понедељка све мисли биће усмерене ка наредном мечу који нас очекује у петак у гостима. Надамо се доброј игри као и пехару по којег идемо са великом жељом да га донесемо у Бањалуку - закључила је Милица.

Рука на пехару

Одбојкаши Младости побиједили су Домаљевац у гостима резултатом 3:1 (18:25, 25:16, 25:23, 29:27) у првом мечу финала плеј-офа. Брчаци су направили велики корак ка новом шампионским пехару, јер ће сада бити домаћини екипи из Домаљевца код Орашја. Друга утакмица на распореду је 17. априла у Брчком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана