Миладин Рмуш, директор Младости, огорчен на Кошаркашки савез: Заказали су меч без нашег знања

Милан Зубовић
Миладин Рмуш, директор Младости, огорчен на Кошаркашки савез: Заказали су меч без нашег знања

МРКОЊИЋ ГРАД - Руководство Младости тврди да је Кошаркашки савез БиХ без њиховог знања за 26. јануар заказао нови термин одгођене утакмице деветог кола против Слободе.

Спорни сусрет требало је да буде одигран 19. децембра, али је одгођен на молбу Тузлака, који су тврдили да имају много играча инфицираних вирусом корона. То не би представљало проблем да Слобода у пуном саставу није одиграла утакмицу са Студентом у Купу Регионалног кошаркашког савеза само пет дана након одгођеног меча у лиги БиХ. Логично питање које се намеће је да ли су чланови екипе оздравили за само пет дана и да ли су поштовани “ковид” протоколи у вези са изолацијом заражених чланова. У табору екипе из Мркоњић Града надају се да ће меч бити регистрован службеним резултатом 20:0 за њих, јер докази Тузлака нису довољно увјерљиви.

- У савезу се не зна се ни ко пије ни ко плаћа. Одгођену утакмицу су нам прво заказали за 19. јануар без нашег знања, што смо морали да одбијемо, јер је дворана заузета. Проблем је што све ово сада раде без нашег знања и не знамо шта ћемо радити даље. Нисмо пристали ни одбили одигравање утакмице. Слобода је послала непотпуну документацију у КС БиХ и надам се да ће Управни одбор ријешити случај у нашу корист - рекао је директор Младости Миладин Рмуш.

Члан Управног одбора КС БиХ Борис Спасојевић кратко је рекао да ће УО подржати Младост уколико званично поднесу жалбу и доставе потребну документацију.

Поменути случај умногоме подсјећа на ситуацију из првог кола прошле сезоне, када је сусрет Младости и Босне Ројал био одгођен на молбу сарајевског клуба, који је тврдио да има много заражених играча. Касније је установљено да није било све онако како су Сарајлије тврдиле па су меч регистрован службеним резултатом у корист Мркоњићана.

Младост би у наставак сезоне требало да уђе јача за Стефана Симанића, који је ове сезоне наступао за Вриједноснице Осијек. Центар рођен 2001. године омладински стаж провео је у редовима Игокее. С друге стране Слобода ће остати без једног од најбољих играча Рашона Дејвиса. Американац је добио понуду из мађарског Сегедина, у којем ће наставити каријеру, док је у Тузлу стигао на почетку сезоне из Широког.

Куп РС

Младост ће у полуфиналу Купа Републике Српске одмјерити снаге са бањалучким Борцем, док ће се у другом полуфиналу састати Леотар и побједник четвртфиналног меча Дервента/Радник. Полуфиналисти ће се међусобно договорити о терминима утакмице док ће Управни одбор КСРС одлучити о термину финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана