Мијић спасио фудбалера од гушења

Ненад Ђерић
Мијић спасио фудбалера од гушења

Козарска Дубица - Тренер голмана Борца из Козарске Дубице Зоран Мијић (36) постао је јунак дана, али не зато што је својој екипи донио важну побједу, већ што је спасио живот фудбалеру Рудар Приједора Немањи Марићу.

Бивши голман клуба из Дубице током пријатељског меча између Борца и Рудара извадио је језик Марићу, који је послије једног дуела остао непомично да лежи на земљи. Искусни Мијић је остао прибран у одлучујућим тренуцима, јер су буквално минути одлучивали хоће ли се 20-годишњи Марић угушити. Занимљиво је да је Мијић овај подвиг урадио баш на свој 36. рођендан, када је потврдио људску величину.

- Цијелу ноћ након утакмице нисам ока склопио. У понедјељак сам отишао у приједорску болницу са играчем Борца Николом Ђурашиновићем и голманом Младеном Тонковићем да се увјерим да ли се Марић успјешно опоравља. Хвала Богу да сам успио да га спасем и да није било тежих посљедица. Хтио сам да му пожелим срећан опоравак. Био сам и у дому Немањиних родитеља, који су, уз ријечи захвалности, казали да сам им "трећи син", ето испаде, "рођен" баш на дан свог рођења - казао је Мијић.

Популарни Мрми, поред Борца, наступао је и за бијељински Радник и Раван из Међеђе, а ово није био први пут да је помогао неком фудбалеру. Године 1997. у мечу Дубичана против БСК-а у Бањалуци на исти начин је показао присебност и храброст када је помогао тадашњем играчу "романтичара".

- Тада сам био у депресији, шок је то велики, па се и не сјећам ком фудбалеру сам спасао живот. Овога пута нисам имао дилему. Стижу честитке са свих страна, захвалио бих свима на подршци, силним порукама телефоном, на друштвеним мрежама. Интересују се представници медија, из емисије серијала Радио-телевизије Републике Српске "Хероји феномени". Ипак, уз задовољство што је Марић добро, највише ме обрадују поруке из Приједора. Сигурно од узбуђења, ни сам не знам ко је звао, али захвалили су ми и из града Приједора - истакао је Мијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана