„Меморијал Бранка Штулић“:Руси освојили Свјетски куп на Врбасу

Срна
„Меморијал Бранка Штулић“:Руси освојили Свјетски куп на Врбасу

БАЊАЛУКА - Друга посада Русије, рафтери из Томска освојили су шампионски пехар на Свјетском купу у рафтингу „Бањалука Врбас 2021 - Меморијал Бранка Штулић“, саопштено је из Рафтинг клуба „Кањон“.

Они су након побједе у дисциплини спуст освојили шампионски пехар у генералном поретку.

Друго мјесто припало је првој руској посади, а треће рафтерима бањалучког Дајак клуба.

Шампионски пехар руској посади из Томска уручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је том приликом рекао да су се Бањалука и Рафтинг клуб „Кањон“, према традицији, показали као одлични домаћини.

Члан побједничке посаде из Томска Александар Сондор каже да су очекивали побједу, али да су знали да ће бити компликовано, јер одавно нису путовали у Европу због пандемије вируса корона и нису знали како се припремају европски противници.

Капитен Дајак клуба Драган Бабић рекао је да је бањалучка посада дала све од себе, али да побједа у спринту и друго мјесто у спусту нису била довољни за шампионски пехар.

- Треће мјесто у генералном поретку Свјетског купа је у овом тренутку реално стање. Била је јако велика борба између нас и двије руске екипе. Успјели смо једну да побиједимо, од друге смо изгубили четири секунде -навео је Бабић након одвесланог спуста од Бијелог потока до Карановца.

И у женској конкуренцији шампионски пехар отишао је у Русију, а освојила га је прва женска руска посада која је након два такмичарска дана тријумфовала у све четири дисциплине - спринт, „Х2Х“, слалом и спуст.

Њима је шампионски пехар уручио предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић који је честитао најбољим рафтерима и нагласио да је Бањалука још једном доказала да је одличан домаћин.

Капитен прве руске посаде Валентина Кожанова рекла је да је ово велика побједа ове посаде, те да је тим урадио све што је планирао освојивши злато у Бањалуци.

Први пут након осам година на ријеци Врбас такмичарски се окушала Милена Колобарић, чланица Рафтинг клуба „Кањон“, која је веслала као замјена у посади другог руског тима. Она је истакла да је са одушевљењем дочекала да поново сједне у чамац и покаже шта зна.

Свјетски куп у рафтингу „Бањалука Врбас 2021 - Меморијал Бранка Штулић“ окупио је 12 тимова из шест земаља.
Рафтинг клуб „Кањон“, Рафтинг савез Републике Српске и ријека Врбас угостили су више од 100 рафтера из Русије, Румуније, Мађарске, Летоније, Србије и БиХ, а ова такмичења на ријеци Врбас су увертира у Свјетско првенство којем је домаћин Бањалука 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана