Мехмед Баждаревић: Врањешoва тетоважа ми не смета

Душан Репија
Мехмед Баждаревић: Врањешoва тетоважа ми не смета

Сарајево - Репрезентативац БиХ, Бањалучанин Огњен Врањеш, појавио се на окупљању "змајева" са тетоважом у облику граница Републике Српске на десној руци и одмах "запалио" друштвене мреже. Велика већина коментара односи се на то да фудбалер поникао у Борцу мора одмах да напусти репрезентацију.

Јуче се готово ниједан сајт није бавио једном од најважнијих утакмица БиХ у квалификацијама за Европско првенство 2016. године против Израела (12. јун), јер су медији открили спорну тетоважу у тренутку када се сликао са фановима репрезентације на окупљању на Илиџи. Дефанзивац турског Газијантепспора, који је носио дрес БиХ и на Свјетском првенству у Бразилу прошле године, јуче се није јављао на позиве, али је у његову одбрану стао селектор Мехмед Баждаревић. Човјек који је од јуче под великим притиском и којем углавном бијесни навијачи из ФБиХ поручују да одмах Врањеша одстрани из репрезентације због "непоштовања државе чији дрес носи" спушта лопту на земљу и одговара да га интересује само оно што се дешава на терену.

- Врањеш је примјер правог професионалца на терену. Све остало за мене није важно, битно ми је да се добро припремимо и да савладамо Израел у кључној утакмици квалификација за одлазак на Европско првенство. Уколико вас занима нешто у вези са тактиком и оним што се односи на игру, могу да вам одговорим, а за све остало више немам коментар - рекао је Баждаревић.

Врањеш је уз Звјездана Мисимовића посљедњих година  најстандарднији репрезентативац БиХ из Републике Српске и никада до сада није имао проблема са навијачима ни селекторима, који су у њему видјели поузданог дефанзивца спремног да испуни све задатке. Вјероватно није ни сањао да ће тетоважом привући толику пажњу, али је у БиХ очигледно потребно мало како би преко ноћи један од љубимаца постао омражена личност. Врањеш је у дресу "змајева" до сада одиграо 16 утакмица, а учествовао је и у првој побједи БиХ на свјетским првенствима, пошто је наступио у мечу против Ирана (3:1) у Бразилу. У репрезентацији је од 2010. године, а двије године раније дебитовао је за младу селекцију.

 

Браћа у репрезентацији

Поред Огњена Врањеша, селектор БиХ Мехмед Баждаревић за меч са Израелом у репрезентацију је позвао и његовог старијег брата Стојана. Биће то први пут да у репрезентацији БиХ наступају рођена браћа. Старији Врањеш је послије Борца играо у румунским клубовима Пандури и Клуж, затим је носио дрес Војводине, а тренутно са успјехом брани боје пољског прволигаша Лехије из Гдањска.

 

Коментари

Друштвене мреже јуче су преплавили углавном негативни коментари о тетоважи Огњена Врањеша, а издвајамо неке.

- Кајат ће се кад му дође из г....е у главу... БиХ ће бити цијела, по цијену живота свих Босанаца и Херцеговаца који је сматрају својом домовином, једном једином.

- Ево сад конструктивно. Сви се слажемо да је РС геноцидна творевина, сви се слажемо да је Врањеш направио глупост!

- Није проблем постоји ли РС, знамо ми да постоји. Врањеш као приватно лице може тетовирати шта год хоће, али као репрезентативац БиХ, неко ко брани њене боје и представља је у свијету не може цијепати ту исту државу на својој руци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана