Међународно такмичење "Фис куп" 23. и 24. јануара

Срна
Међународно такмичење "Фис куп" 23. и 24. јануара

ПАЛЕ - На Јахорини ће у суботу и недјељу, 23. и 24. јануара, бити одржано Међународно такмичење "Фис куп Јахорина", на којем се очекује учешће такмичара из 15 земаља.

Такмичење се одржава у организацији Смучарског клуба "Јахорина", у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина".

"Јахорина има укупно 11 хомологованих ски-стаза и спремна је за организацију и одржавање такмичења у све четири дисциплине – слалом, велеслалом, спуст и супервелеслалом. Ове трке су уједно и тестне за Европа куп који би требао да се одржи 2022. године на Јахорини", саопштено је из Смучарског клуба "Јахорина".

У саопштењу се наводи да се, са више од 130 центиметара утабаног снијега на олимпијској планини, вриједно ради на припремама стаза с циљем обезбјеђивања најбољих услова скијашима, али и такмичарима за чији долазак се врше посебне припреме.

"Скијалиште ради пуним капацитетом, а ски-стазе захваљујући доброј припреми, инфраструктурним радовима и новом снијегу идеално су припремљене", истиче се у саопштењу.

Из Смучарког клуба "Јахорина" апелују да се сви скијаши и посјетиоци придржавају прописаних мјера с циљем сузбијања вируса корона, те понашају одговорно према себи и другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана