Медаље са великих турнира каратисти Енергије постале навика

Дарко Пашагић
Медаље са великих турнира каратисти Енергије постале навика

Бањалука - У Карате клубу Енергија из Бањалуке презадовољни су послије освајања три медаље свих боја које се бодовало за Премијер лигу младих и Свјетски куп од 12 и до 21 године.

На овој смотри на којој је наступило 3.800 такмичара из 73 земље, а чланови Енергије наставили су низ одличних резултата на великим такмичењима.

- Као што је познато Премијер лига за младе (У 14, кадети и јуниори) уведена је прошле године и на свакој до сада одржаној, осим у Мексику, гдје нисмо ни путовали освајали смо медаље, баш као и на сваком Свјетском купу у претходних пет година. Тиме смо потврдили да смо на правом путу и да смо у овом тренутку сигурно најуспјешнији клуб у БиХ, што се тиче Премијер лиге и Свјетског купа - нагласио је тренер Енергије Борис Поповић.

У Умагу је наступило 15 такмичара из овог клуба. Најсјајнијим одличјем окитила се Анђела Стојић, сребро је освојио Ђорђе Галоња, а бронзу Николина Чучак.

- Било је ово друго такмичење Премијер лиге за ову годину, а златну медаљу са Кипра Анђела Стојић је успјела да одбрани и у Умагу. Поново је била без премца и на путу до златног одличја редом су падале такмичарке из Пољске, Хрватске, Италије, самопроглашеног Косова, Хрватске, Италије и у финалу Швајцарске. У њеној категорији до 47 килограма (У 14) наступило је чак 85 такмичарки. Николина Чучак је на Кипру била друга, а сада трећа. Наступила је у категорији кадеткиња до 54 килограма, гдје је било пријављено чак 115 такмичарки. Послије пораза у првом колу од Румунке, која се пласирала у финале, нанизала је пет побједа. Савладала је представнице Луксембурга, Пољске, Казахстана, Холандије и Шкотске, што јој је било довољно за треће мјесто. Ђорђе Галоња наступио је у Свјетском купу до 12 година у категорији преко 45 килограма и послије три побједе поражен је у финалу од такмичара из Бугарске - наставио је Поповић.

Предсједник Енергије Бранко Дерајић вјерује да ће крају календарске године поједини чланови клуба бити високо котирани на свјетским листама.

- Треће такмичење у оквиру Премијер лиге биће у октобру у Мексику, а посљедње четврто у децембру у Венецији. Као и прошле године мале су шансе да отпутујемо у Мексико, али очекујем да се из Италије вратимо са још већим успјехом него у Умагу - рекао је Дерајић.

Још три одличја за Српску

На такмичењу у Умагу каратисти из Републике Српске, који су наступили у саставу репрезентације БиХ освојили су укупно шест медаља, од које су три припале Енергији. Преостала три одличја освојили су, до 14 година, категорија до 45 килограма: Лука Пејић (Карате клуб Бањалука) злато, кадети, до 55 кг: Урош Радан (УНСУ Бијељина) сребро,  до 21 године, преко 84 кг: Лука Вуковић (Пантери, Бијељина).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана