Медаља Срђана Савића посебног сјаја: Сениорски првак Српске у џудоу

Srna
Медаља Срђана Савића посебног сјаја: Сениорски првак Српске у џудоу

МИЛИЋИ - Такмичари Џудо клуба "Милићи" за девет година, колико клуб постоји, освојили су 580 медаља различитог сјаја на републичком, државном и регионалним такмичењима, али златна медаља коју је 8. фебруара на Првенству Републике Српске у Мркоњић Граду освојио Срђан Савић има посебан сјај јер је први пут освојена у сениорској конкуренцији.

Нови сениорски првак Републике Српске у категорији такмичара до 90 килограма има двадесет година, а џудом се бави од шесте године.

Срђанове витрине данас краси 79 медаља освојених на бројним такмичењима.
Између осталих, ту су медаље за побједе на првенствима Републике Српске за јуниоре и млађе сениоре.

Срђан је рекао Срни да медаља у Мркоњић Граду за њега представља велики успјех и подстрек за даљи рад.

"Ово је велики успјех јер је постигнут у сениорској конкуренцији и јер сам се борио са противницима који су много старији и искуснији од мене. Ја сам, по нормативима који важе у овом спорту, још јуниор", рекао је Савић.

Он каже да је џудо заволио уз оца Милана, који је био активан спортиста, а сада му је клупски тренер.

Отац је, по свему судећи, и најзаслужнији што се Срђан није опредијелио за фудбал, кошарку или неки други спорт, већ за џудо.

"Јако су ми се допала та бацања која изгледају спектакуларно. Генерално, волим борилачке спортове, и бокс, и кик-бокс... Уживам док их гледам", истиче Срђан.

Срђанов отац Милан каже да "Милићи" тренутно имају 15 првака Републике Српске, пет првака БиХ и једну бронзану медаљу са Балканског првенства, али да су то све успјеси у млађим такмичарским категоријама.

"Џудо клуб се може похвалити да тренутно има првака Републике Српске у конкуренцији сениора, а поједини већи центри, попут Бијељине, Зворника, Приједора или Бањалуке немају", каже Савић.

Уз Срђана, одличне резултате на такмичењима постиже и његов шест година млађи брат Стефан, за којег кажу да је велики спортски таленат. До сада је "сакупио" 66 медаља.

"Клуб тренутно има 20 чланова свих узрасних категорија, мада је преживио смјену генерација, гдје су најквалитетнији морали да оду. Већина је отишла на студије или за послом. Али младе снаге долазе и ми у будућности очекујемо још боље резултате", рекао је Милан Савић.

За двадесетак дана Срђан ће наступити на Првенству БиХ.

Циљ му је, каже, да постигне што бољи резултат, да буде негдје при врху, што ће му омогућити даљу спортску афирмацију и напредак у овом атрактивном спорту.

Професионално, желио би да се бави полицијским послом, па намјерава да се школује за полицијског инспектора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана