Машека ривал Доболија за пролаз у треће коло

Синиша Котараш
Машека ривал Доболија за пролаз у треће коло

Добој - Послије седам година Слога из Добоја враћа се на европску сцену. Други представник Републике Српске у европским рукометним такмичењима у првој утакмици другог кола ЕХФ Челенџ купа одмјериће снаге са представником Бјелорусије Машеком из Могиљева у суботу од 16 часова.

Ривал Добојлијама тренутно је трећепласирани тим бјелоруског шампионата, са двије побједе, једним ремијем и три пораза након шест одиграних кола. Недавно су на свом паркету доживјели убједљив пораз од другог тима Мешков Бреста (24:35), што јасно говори да Машека није противник од кога треба превише страховати. Стратег Добојлија Данко Панић истакао је како је његов тим спреман за овај двомеч те се нада како ће Слога, без обзира на умор од дугог пута, одиграти на нивоу који се од ње очекује.

- Екипа је у потпуности спремна и сви се надамо добром резултату, тачније, да ћемо направити добру увертиру за реванш у Добоју. Три првенствене утакмице које смо одиграли без пораза у посљедњих десетак дана показале су да смо у доброј форми и надам се да ћемо то показати у Могиљеву - поручио је Панић.

Када је у питању екипа Машеке у Слоги истичу да су добили основне информације  те да су упознати са квалитетом и снагом ривала.

- Оно што смо имали прилике да видимо и чујемо, говори нам да су Бјелоруси веома добра екипа. Имају квалитетног средњег и десног бека, од којих ће нам пријетити највећа опасност, али мислим да имамо спремну одбрану за њих - поручио је Панић.

На почетку ове сезоне најбоље партије у редовима Слоге пружа црногорски интернационалац Владимир Станковић који је укратко рекао да је оптимиста и да његов тим може да у двије утакмице прође ову препреку.

- Даћемо све од себе да одиграмо што боље и остваримо резултат који би нам омогућио да пред својим навијачима изборимо пласман у наредну рунду. Неће бити лако, али смо спремни на све - казао је Станковић.

Реванш утакмица на распореду је у Добоју, 12. октобра.

Помоћ пријатеља

Први човјек Слоге Војислав Рађа апеловао је прије десетак дана на институције Републике Српске да помогну његовом клубу у организацији двомеча са Бјелорусима.

- Нисмо, на жалост, добили ништа од институција јер је, према њиховим ријечима, процедура за то компликована. А нас само пут до Бјелорусије и назад кошта око 26.000 марака. Успјели смо да сакупимо потребан новац искључиво уз помоћ наших пријатеља којима још једном захваљујемо - нагласио је Рађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана