Марко Видојевић, нови тренер Леотара: Недостатак времена највећи проблем

Дарко Пашагић
Марко Видојевић, нови тренер Леотара: Недостатак времена највећи проблем

ТРЕБИЊЕ - Нови шеф стручног штаба Леотара Марко Видојевић свјестан је тежине ситуације, али је нагласио да се изазова не боји и да ће заједно са својим сарадницима учинити све да се ствари окрену у корист екипе са “Полица”.

Видојевић је одрадио први тренинг са екипом, упознао се са сарадницима Дамјаном Ратковићем и Анелом Рамићем, те тренером голмана Дарко Јегдићем, али је затекао тек 12 првотимаца.

- На окупу имамо јако мало играча, али сам сигуран да ће ситуација по том питању из дана у дан бити све боља. Најважније је да оформимо групу играча која ће чинити костур екипе, а адекватна појачања тражићемо у ходу. Јасно је да нам је највећи проблем што имамо мало времена, јер каснимо. Очекујем да ћемо у ове четири седмице до почетка првенства успјети да одрадимо квалитетан тренажни процес и првенство дочекамо потпуно спремни. За довођење играча има доста времена, јер прелазни рок дуго траје - нагласио је Видојевић и додао да му је част и велика привилегија да је добио повјерење да сједне на клупу Леотара, који је клуб са дугом и богатом историјом.

Истакао је да ће једини циљ Требињаца и у овој сезони бити да се обезбиједи опстанак, те да зна да ће у наредном првенству бити доста екипа, које ће имати исти план.

- Клуб је у прошлој сезони испунио тај циљ, али морамо да знамо да је свака наредна година у том највишем рангу такмичења мало специфичнија и мало тежа него претходна. Упознат сам солидно са ситуацијом у Премијер лиги, ту су и моји помоћници, који је добро познају, тако да са те стране не би требало да буде никаквих проблема - истакао је Видојевић.

Планирано је да Требињци одиграју четири контролна сусрета.

- Проблем нам представља то што немамо близу адекватне противнике, али ћемо се потрудити да се кроз те припремне утакмице екипа уигра. Тражимо ривале за прва два меча, трећи ће нам бити Арсенал из Тивта 2. јула, а седам дана касније одиграћемо “генералку” против Игала. Морамо ући у  интензивнији рад, јер немамо пуно времена и надам се да ћемо што прије формирати костур екипе, која ће моћи равноправно да се бори са другим екипама у лиги која је јако захтјевна и квалитетна. У овом тренутку најосјетљивија тачка у екипи су нам бонус играчи и на том пољу морамо реаговати и наћи адекватна рјешења - додао је Видојевић.

Каријера

Нови тренер Леотара Марко Видојевић посједује УЕФА ПРО тренерску лиценцу, а у досадашњој каријери је водио Игало, Брсково, Бокељ, Језеро, Грбаљ и Раднички из Пирота. Клуб из Пирота је увео у Прву лигу Србије, а са Игалом је својевремено заустављен у баражу за Прву лигу Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана