Марко Томас, Кошаркаш Игокее: Куп нам је измакао,  титула неће

Дејан Марић
Марко Томас, Кошаркаш Игокее: Куп нам је измакао,  титула неће

ЛАКТАШИ - Кошаркаш Игокее Марко Томас вјерује да су “игоси” најквалитетнији тим у БиХ и да им титула, након што су остали без трофеја у Купу БиХ, неће измаћи.

Чета Драгана Бајића је, изненађујуће, поклекла у најмасовнијем такмичењу. Пехар је предала екипи Спарса те тако пропустила прилику да узме дуплу круну. Па ипак, Томас и друштво су у посљедње вријеме ухватили шампионски ритам. У фебруару су одиграли пет лигашких мечева и добили свих пет. Након што су код куће лако изашли на крај са Широким, Спарсима и Слободом, тријумфални пут су наставили и у Херцеговини. Прво су добили Чапљину (85:80), потом и Зрињски (89:72), чиме су се учврстили на трону.

Некадашњи кошаркаш Реала, Цибоне, Фенербахчеа, Цедевите... сматра да су посљедњи успјеси јасан показатељ да је Игокеа најбоља екипа у БиХ. Уз то, Томас, који хвата залет након дуге паузе због повреде, убијеђен је да се њему и саиграчима кикс из купа не може поновити у шампионској трци.

- Тај пораз јесте био неочекиван, али куп има своју драж. У једној утакмици свако свакога може да побиједи и неријетко се дешава да аутсајдер подигне пехар. Нисмо ми потцијенили Спарсе, напротив. Имали смо лоше отварање утакмице, како је вријеме одмицало били смо све нервознији и до краја нисмо успјели да се вратимо у меч. Првенство је, ипак, нешто друго. Максимално озбиљно смо схватили све ривале. У серији смо побједа, добро гурамо и сигуран сам да можемо отићи до краја и подићи трофеј - изјавио је Томас за “Глас Српске”.

Игокеа је недавно остала без Рашада Вона, међутим, одлазак првог стријелца није оставио трага на Бајићевим изабраницима, који крупним корацима грабе ка круни коју чекају од 2017. године.

- Гледајући првенство БиХ, одрадили смо прилично добар посао. Увијек је лијепо када тим побјеђује. Мирне главе улазимо у наставак шампионске трке, а на најбољи могући начин желимо и да окончамо наступ у АБА лиги - додао је Томас.

До краја јадранског надметања остале су три рунде, након чега слиједи Лига 6, а потом и плеј-оф.

- Ми смо фаворити и од те улоге не бјежимо. Упознали смо све противнике и знамо шта можемо да очекујемо. Од Спарса смо изгубили финале купа, али мислим да ће нам највећи ривал у борби за круну бити Широки - закључио је Томас.

Јуриш на Мегу

Први наредни испит “игоси” полажу у недјељу, када ће у матине термину снаге одмјерити са Мегом (12 часова).

- Њима је ово утакмица сезоне и сигурно нам неће бити лако. Мега је значајно поправила форму. То је показала и у Купу Радивоја Кораћа, у којем ју је Звезда елиминисала уз велику дозу среће. Без обзира на то, желимо побједу, а наш адут је то што можемо играти растерећено - појаснио је Томас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана