Марко Шћекић вратио се на терен у дресу Борца: Ту сам да помогнем кад загусти

Милан Зубовић
Марко Шћекић вратио се на терен у дресу Борца: Ту сам да помогнем кад загусти

Бањалука - Скоро три и по године Марко Шћекић уживао је у кошаркашкој пензији, али је поново обукао дрес и вратио се на паркет иако ће у мају напунити 38 година.

Његов повратак није био гром из ведра неба, јер га је најавио још почетком сезоне када је постао помоћник тренера Драгана Мичића у Борцу, а прве минуте пред бањалучком публиком уписао је на мечу 18. кола Прве лиге Републике Српске против Дрине Принцип (76:64). Мичић му је дао 23 минута током којих је он убацио седам поена уз десет скокова и четири асистенције. Ипак, искусни крилни центар који може да покрије позицију “петице” на прволигашке терене Српске вратио се у прошлом колу послије скоро 19 година, када је управо играо за екипу из родног Зворника.

- Више од три године нисам озбиљно играо и само рекреативно сам одржавао форму, али жеља за такмичењем је пресудила да се поново вратим и помогнем екипи када загусти. Генерално сам задовољан својом партијом и драго ми је да сам након толико година паузе дао допринос побједи - рекао је Шћекић.

Иако веома искусан играч, признао је да му доста теже падају тренинзи него што је раније био случај.

- Лијепо је играти овакве утакмице, али то има и своје нуспојаве па кољено почиње да боли, као и рамена, те ми треба неколико дана за опоравак, јер биологија чини своје. Сам себи правим паузе и распоред када да тренирам, да задржим свјежину, јер је прошло вријеме када се сваки дан могло тренирати и играти пуном паром - истакао је Шћекић.

Сада је саиграч момцима којима је доскоро био тренер, а на терену мора да слуша свог сарадника Мичића.

- Момци ме добро прихватају и примају сваку сугестију или савјет, чиме сам веома задовољан, док наш однос није нимало промијењен. Са Мичићем Ђером је стара прича. Познајемо се “сто година” и однос је увијек био перфектан. Исто гледамо и размишљамо о кошарци, тако да ће сада бити и доста лакше да на терену спроводимо неке идеје - казао је Шћекић.

Борац је обезбиједио мјесто у плеј-офу, док њему није му у плану да још дуго игра.

- Планирам да изгурам сезону до краја, да освојимо титулу шампиона Републике Српске и вратимо се у Лигу БиХ. То нам је циљ и помоћи ћу колико будем могао да то остваримо, док онда слиједи тренерски дио којем сам посвећен неколико посљедњих година. Лидери смо Прве лиге и желимо да ту останемо - нагласио је Шћекић.

Савјет младима

Кошаркаш који је током сезоне играо за Дрину, Борац, Војводину, Туров, Олденбург, Будућност, Канту, Игокеу и кратко за Хелиос сматра да млађи играчи морају бити посвећенији тренингу јер је то пут до врха.

- Момцима увијек говорим да морају бити чврсти, пожртвовани и упорни те да много и јако тренирају да би успјели. Без јаког тренинга нема успјеха, што одговорно могу да кажем јер сам прошао доста тога током каријере - рекао је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана