Марко Шћекић, тренер кошаркаша Борца: Повреда првог плеја највећи проблем

Милан Зубовић
Марко Шћекић, тренер кошаркаша Борца: Повреда првог плеја највећи проблем

БАЊАЛУКА - Са два пораза кошаркаши Борца вратили су се са турнира у Земуну.

Тамиш (78:87) и Колубара (76:93) били су прејаки за изабранике тренера Марка Шћекића, којем је највећи проблем представљао недостатак повријеђеног првог плејмејкера Драшка Кнежевића. Иако његов опоравак иде по плану, Шћекић има проблем како да ријеши кључну позицију у тиму, мада је извјесно да неће доводити замјену.

- Драшко се полако опоравља и све добро иде, али треба још времена. Кренуо је са лаганим тренингом на бициклу, мада још не смије да трчи и тек за двије седмице знаћемо колико ће још времена бити потребно да би се у потпуности опоравио. За сада нећемо доводити замјену, иако имамо великих проблема на најбитнијој позицији. Генерално, није лако наћи замјену јер немамо буџет да то покријемо и једино ако испадне нешто веома повољно, онда ћемо реаговати, мада за сад нема ништа - истакао је Шћекић.

Поред тога није задовољан одређеним стварима у игри свог тима током двије утакмице у Земуну.

- Имали смо сличне противнике који у својим редовима имају доста искусних играча са дужим стажом у КЛС, што је на крају пресудило. Имају много више уиграности и искуства, на што нисмо могли да одговоримо док смо морали да покажемо много више енергије. Атлетски смо били бољи од обје екипе, што смо морали да покажемо кроз трчање и скокове. Истина је да смо имали више скокова од оба противника, али смо их морали много више надскакати те да будемо много бољи у транзицији. То је оно на чему морамо да радимо у наредном периоду - нагласио је Шћекић.

Лига БиХ планирана је да почне 3. октобра, а нову провјеру Бањалучани би требало да имају идуће суботе против Младости у Мркоњић Граду.

- Настављамо са радом и чека нас меч против Младости, која је показала добру форму побједама над Широким и Какњем па ће нам то бити добар тест. Вјерујем да нећемо поновити грешке из протекле двије утакмице - казао је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана