Марко Лукић на списку јуниорске репрезентације Србије: Драго ми је што Ројевић прати моје игре

Синиша Котараш
Марко Лукић на списку јуниорске репрезентације Србије: Драго ми је што Ројевић прати моје игре

БАЊАЛУКА - Млади бек Борац м:тел-а Марко Лукић (20), стандардни је јуниорски репрезентативац Србије и више није изненађење што се његово име поново нашло на списку младих “орлова”.

Сјајне партије у дресу актуелног шампиона БиХ са почетка сезоне “натјерале” су селектора Бориса Ројевића да изјави како на њега најозбиљније рачуна. Свакако, лијепо признање како за самог играча, тако и за Борац, који је и раније имао представнике у редовима “орлића”, Срђана Мијатовића и Арсенија Бубића.

- Био сам већ на неколико репрезентативних окупљања и свакако да ми то много значи као, уосталом, и сваком спортисти. То ми је велики подстицај да још боље радим, јер сам сада свјестан да се моје игре прате и зато дајем све од себе на свакој утакмици - рекао је Лукић.

Бањалучани су сјајно стартовали сезону остваривши све четири побједе, а млади бек сигуран је да ће та серија тријумфа потрајати.

- У сваку утакмицу улазимо са жељом да остваримо побједу и не занима нас име противника. Показали смо да смо квалитетна екипа, посебно на гостовању у Тузли, али сам сигуран да имамо још много простора за напредак. Свакако, биће ту и грешака, млада смо екипа, али ћемо настојати да их сведемо на минимум - категоричан је Лукић.

Још прије двије године са неколико одличних партија скренуо је пажњу на себе, у прошлој сезони је показао да тренер Мирко Микић није погријешио што му је поклонио повјерење, а на почетку ове и дефинитивно се изборио за мјесто стартера.

- Имам сада много већу минутажу него прије годину или двије, тренер Микић има повјерења у мене, а ја настојим да му то на паркету вратим добрим играма. Задовољан сам, наравно, како да не будем, задовољан сам и својим играма, мада знам да могу и много боље - каже млади бек.

Амбиције Борца познате су одавно и Бањалучани ће дати све од себе да се на крају сезоне оките са сва три пехара.

- Борићемо се да освојимо сва три и то не кријемо. Мислим да имамо квалитет да то и остваримо, али се свакако нећемо прошетати како то неки мисле. Наравно да ће сви настојати да нас сруше и да ће баш против Борца играти најбоље што могу. Што се нас тиче идемо од утакмице до утакмице, од такмичења до такмичења, па ћемо на крају сезоне да видимо шта смо урадили - поручио је Лукић.

Питамо се за све

Говорећи о ривалима у борби за титулу, Лукић је посебно апострофирао Слогу и Извиђач, али и нагласио да се његов тим пита за све.

- Сигурно да ће нам највећи ривали бити Слога из Добоја и Извиђач, што су и показали на старту сезоне. Ту је и Слобода која је освојила Куп БиХ, без обзира на два стартна пораза, као и Грачаница и Вогошћа. Али, највише ће се питати нас самих, морамо у сваку утакмицу ући максимално и бити одговорни. Ако будемо прави, нико поред нас неће имати шанси - тврди Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана