Марко Јовановић након раскида уговора са Борцем: Поштовање саиграча и навијача се не заборавља

Синиша Котараш
Марко Јовановић након раскида уговора са Борцем: Поштовање саиграча и навијача се не заборавља

БАЊАЛУКА - Као гром из ведра неба одјекнула је вијест да се Борац растао са једним од својих најбољих фудбалера у посљедње двије и по године, искусним штопером Марком Јовановићем.

Иако га је уговор са Бањалучанима везивао до љета 2023. године, некадашњи првотимац Партизана и Висле из Кракова споразумно се растао са “црвено-плавима”. У разговору за “Глас Српске” нагласио је како је основни разлог за ову одлуку приватне природе те да ће му растанак веома тешко пасти.

- Доста сам размишљао о одласку у последње време, првенствено због неких породичних проблема. На крају сам донео одлуку, а након разговора са челницима Борца она је постала и званична. Мислим да је ово можда и најбољи тренутак за овакав потез - рекао је Јовановић.

Према његовим ријечима, растанак са Борцем изузетно му је тешко пао па ће му вријеме проведено у Бањалуци остати у најљепшем сјећању.

- Доживео сам заиста много лепих тренутака у Бањалуци и без имало претеривања кажем како су ми ове две и по године и најлепше у целој каријери уз период проведен у дресу Партизана. Имао сам велико поштовање саиграча и навијача што се не заборавља - додао је Јовановић.

Сјајни дефанзивац одиграо је 59 утакмица у дресу Борца и постигао три поготка, а учинак би био и много већи да га није мучила повреда леђа.

- Увек сам на терену давао све од себе, па чак и када сам био повређен. Истина, имао сам доста проблема са повредом леђа, али је екипа и без мене имала доста успеха. Морам да похвалим све своје саиграче, заједно смо прошли много лепих, али и оних мање лепих тренутака, у свакој утакмици давали смо све од себе и то су навијачи знали да цене. На крају, имао сам ту част и да носим капитенску траку око руке и због тога сам веома поносан - нагласио је Јовановић.

Према сопственом признању у дугој и успјешној каријери није имао прилику да доживи оно што је доживио у Бањалуци.

- Такво поштовање, подршку и охрабрења у ретким тешким тренуцима заиста се не сећам да сам доживео било где. Ниједна лоша ствар није ми се десила у Бањалуци, ни мени ни мојој породици. Напротив, увек сам имао само подршку са свих страна. Желим Борцу свако добро, да наставе путем којим смо заједно кренули и искористићу сваку прилику да дођем у Бањалуку и пружим подршку мојим пријатељима. У сваком случају, остаће ми једна прелепа успомена и моја друга љубав, Борац и Бањалука - закључио је Јовановић.

Вратио се Цвијановић

Након Луке Цуцина и Љубише Рељића ново-старо име на Градском стадиону је Обрен Цвијановић. Деснокрилни нападач претходне три и по године био је један од најбољих фудбалера Вележа, а сада се враћа у клуб за који је играо у млађим категоријама.

- Драго ми је што сам се вратио у Борац и надам се да ћу добрим играма оправдати повјерење челника клуба, те допринијети добрим резултатима у наставку сезоне. Мислим да сам повукао прави потез и да је ово искорак у мојој каријери - рекао је Цвијановић који је са Борцем потписао двогодишњи уговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана