Марко Јошило, капитен Игокее: Морамо да се “потучемо” са Тенерифима

Дејан Марић
Марко Јошило, капитен Игокее: Морамо да се “потучемо” са Тенерифима

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее вечерас полажу први тест друге фазе Лиге шампиона. Ривал је одлична екипа Тенерифа, поприште битке дворана Лакташи, а почетак боја 18.30 часова.

“Игоси” играју сјајну кошарку ове сезоне. Кроз квалификације су изборили наступ у друштву најбољих. Потом су са скором 3-3 прошли прву групну фазу, а исти подвиг желе да направе и у фази такмичења у којој је остало још 16 тимова.

Нису ученици Драгана Бајића ни у првој групи били фаворити, па су узели мјеру Турк Телекому, Хапоелу из Јерусалима и Лиможу. Сада ће изазов бити још већи, пошто ће, поред Тенерифа, копља укрштати и са актуелним освајањем овог такмичења Сан Пабло Бургосом, те ВЕФ Ригом.

Вечерашњи противник биће можда и највећи изазов. Јер, ријеч је о екипи која бриљира, у АЦБ лиги је једно од најпријатнијих изненађења, има сјајне играче, широк ростер и игра допадљиву кошарку неријетко постижући 100+ поена.

Па ипак, нешто ће се питати и домаћин. Игокеа је ове сезоне побјеђивала тимове који играју Евролигу, Еврокуп и имаће прилику да изнова докаже да вриједи. Капитен Марко Јошило вјерује да он и саиграчи неће разочарати.

- Пред нама је утакмица против тотално нападачке екипе која игра на кош више, на пас више. Идеја Тенерифа је постићи што више поена и то им очигледно одговара јер играју сјајно и у Лиги шампиона и АЦБ лиги. Имају озбиљан тим, широк ростер, знају шта хоће и морам да их похвалим. Ми, с друге стране, морамо да наметнемо наш начин игре. Не смемо да уђемо у трку са њима, треба да играмо чврсту одбрану и физичку кошарку. То је наша шанса да држимо меч у равнотежи - јасан је Јошило.

Према његовим ријечима, он и саиграчи неће смјети да се фокусирају на само једног противничког играча, јер свако може да “искочи” и преузме улогу лидера.

- Сасу Салин можда јесте њихов најбољи стрелац, Марселињо Уертас диригент, међутим, играмо против састава који не зависи од једног кошаркаша. Имају ширину, играју тимски, а ми морамо да одговоримо на исти начин.

Јошило и друштво су пред елитни испит изгубили дерби против Будућности, иако су 37 минута контролисали игру и резултат. Јошило тврди да тај пораз неће оставити трага на екипу.

- Пораз од Будућности је архивиран. Нема времена за туговање. Ово је мартовско лудило. Као што сада нисмо пуно жалили, тако не бисмо ни много славили да смо победили. Гледамо само напред. Треба да испуњавамо своје обавезе на најбољи могући начин. У свакој утакмици треба да само све од себе да дамо - закључио је Јошило.

Шампионско искуство

 Кошаркаши Тенерифа могу се похвалити великим успјесима у Лиги шампиона. Јер, 2017. су отишли до краја и подигли пехар, исте године су били и прваци Интерконтиненталног купа, који су освојили и 2020. Чланови елитног друштва шпанске кошарке су већ девет узастопних сезона. Актуелна кампања би могла да им буде и најуспјешнија, пошто држе одлично, четврто мјесто. Чињеница да су најефикаснији тим АЦБ лиге довољно говори. Предводе их асови попут Марселиња Уертаса, Ђорђа Шермандинија, Сасуа Салина, Тајлера Каваноа, Данија Диеза... Дрес “канаринаца” носи и Мркоњићанин Дејан Тодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана