Марко Јошило, капитен Игокее: Још нисмо рекли посљедњу ријеч

Дејан Марић
Марко Јошило, капитен Игокее: Још нисмо рекли посљедњу ријеч

ЛАКТАШИ - Капитен Игокее Марко Јошило тврди да се он и саиграчи неће задовољити само пласманом у плеј-оф АБА лиге, већ се нада да могу направити још један, а зашто не и два корака.

Иза Александровчана је сјајних седам мјесеци током којих су се квалификовали за Лигу шампиона, прошли прелиминарну фазу, након чега им је пласман међу осам најбољих тимова елите измакао за једну побједу.

Ученици Драгана Бајића у своје витрине су донијели и пехар намијењен побједнику Купа Републике Српске. Недуго затим су подигли и трофеј у Купу БиХ. А шлаг на торту био је пласман у доигравање регионалног надметања.

Јошило и друштво су у 25 одиграних рунди остварили учинак 19-6, иза себе оставили тимове попут Цедевита Олимпије, Партизана, Меге и у полуфиналу ће, у зависности од резултата посљедњег кола, копља укрстити или са Црвеном звездом или са Будућности.

- Заслужили смо пласман међу четири најбоље АБА екипе. Ово је награда за генерално добру целу сезону коју смо одиграли на високом нивоу, уз минимум падова. Драго ми је због саиграча и свих људи у клубу. Као капитен поносан сам на овај тим. Одрадили смо одличан посао - изјавио је Јошило.

Плеј-оф виза Александровчана је све само не изненађење. Јер, “игоси” су на путу до циља два пута поразили Партизан, код куће декласирали Звезду, на страни изгубили на једну лопту, Будућност се “провукла” у Лакташима, гдје је Цедевита Олимпија положила оружје. Ако се све ово узме у обзир, као и чињеница да су Бајићеви изабраници у Лиги шампиона “скидали скалпове” реномираним тимовима, само би наивни могли да их отпишу.

- Верујем да ово није крај пута, да још нисмо рекли последњу реч. Сада је све могуће. Иако објективно нећемо бити фаворити, без обзира на то с ким будемо играли, имамо шансе. Добро ћемо се спремити за овај мини-циклус. Нема предаје. У сваком случају, уживаћемо. Плеј-оф ће бити одличан - закључио је Јошило.

Свеједно је ко је ривал

Када у уторак (20 часова) “игоси” истрче на мегдан Морнару, знаће којег ривала им доноси тријумф, а којег пораз у том мечу. Побједник лакташке битке ће засигурно заузети коту три и у полуфиналу ће играти са другопласираним. Ко ће то бити, сазнаћемо након што Црвена звезда исти дан снаге одмјери са Задром. Ако “црвено-бијели” славе, биће први, а Будућност друга. Уколико Београђани изгубе, падају на друго мјесто.

- Нама је сасвим свеједно. Гледајући утакмице ове сезоне, можда смо лакше играли против Звезде. Будућност нас јесте два пута добила, али неће јој бити лако да то и понови у доигравању - јасан је Јошило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана