Марко Бараћ, помоћни тренер Игокее о одгађању утакмица: Нека ово буде само лоша седмица на послу

Милан Зубовић
Марко Бараћ, помоћни тренер Игокее о одгађању утакмица: Нека ово буде само лоша седмица на послу

ЛАКТАШИ - Екипа Игокее ухватила је одличан ритам, везала пет побједа на два фронта, а онда их је зауставила корона.

Седам играча испало је из тренажног процеса прошле седмице и сада су сви погледи усмјерени ка љекарима који ће издати дозволу за повратак на паркет. Није познато када ће то тачно бити, мада би врло брзо један по један играч требало да се враћају својим обавезама на паркету. Због “ковида” 19 отказан је прошлоседмични меч са ФМП-ом у АБА лиги баш као и утакмица са Црвеном звездом идућег викенда. Уједно, реванш меч са Остендеом у Белгији за попуну топ 16 фазе Лиге шампиона помјерен је с 12. на 18. јануар. Први сусрет баража екипа из Александровца ријешила је у своју корист (87:72) и да би се другу сезону заредом нашла међу 16 најбољих тимова елитног ФИБА такмичења потребна јој је још једна побједа. Евентуална мајсторица била би играна у Лакташима. По распореду регионалног такмичења сусрет с Будућности Игокеу очекује 22. јануара на домаћем терену.

- Ухватили смо одличну форму посљедњих дана, али ето зауставили су нас неки фактори са стране против којих се нисмо могли борити. Верујем само привремено. Надам се што скоријем опоравку играча, односно да ћемо успјети одрадити неколико тренинга пред утакмице које нас чекају и да на ово гледамо само као једну лошу седмицу на послу која никако не смије бити прекретница у негативном смислу. Како је нама тако је и другима, јер много екипа муку мучи с “ковидом” у овом моменту. Или ће сви тражити оправдање или ће наставити тамо гдје су стали - рекао је помоћни тренер Игокее Марко Бараћ који води екипу у одсуству Драгана Бајића.

Становите проблеме око повратка на терен представљају и протоколи Лиге шампиона који нису направљени по узору на Евролигу која прописује да вакцинисани играчи остају седам дана у карантину. Колико дуго ће неки спортиста боравити у карантину зависи од државе до државе и њихових здравствених протокола. Да би нека екипа могла играти утакмицу потребно је да има бар осам здравих играча.

Пет одгађања

Само двије утакмице 16. кола АБА лиге за сада су заказане, док је преосталих пет одгођено. Цибона и Задар требало би да играју у петак од 20 часова, док је за суботу од 19 сати на програму сусрет Студентског центра и Партизана. Одгођени су сусрети ФМП - Цедевита Олимпија, Крка - Мега, Сплит - Будућност, Борац - Морнар, Црвена звезда - Игокеа. Екипе Сплита, Игокее, Цедевита Олимпије, Борац и Крке су поднијели захтјеве за одгоду због инфекције короном у својим редовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана