Марко Бараћ дебитује у АБА лиги: Трема испари са првим подбацивањем

Милан Зубовић
Марко Бараћ дебитује у АБА лиги: Трема испари са првим подбацивањем

Лакташи - Судбина је хтјела да некадашњи тренер филијале Партизана, Младости из Земуна, деби у АБА лиги има против “црно-бијелих”.

Марко Бараћ на клупи Игокее мијења Александра Трифуновића, који се успјешно опоравља од блажег можданог удара и сутра од 18 часова имаће тежак испит пред собом.

Генералка против ФМП-а није била успјешна, али је показала одређене недостатке након припремног рока, па треба очекивати реакцију код играча који су, према ријечима тренера, спремни да направе изненађење.

- АБА лига је специфично такмичење за играче који долазе из европских држава. Лига пуна контакта, интензитета и чини ми се да смо у доброј мери успели да то пренесемо на нове играче, који немају то искуство. Утакмица против ФМП-а не задовољава наше критеријуме, то није начин на који ћемо играти и будите сигурни да ћемо против Партизана изгледати сасвим другачије. Очекујем много бољу реакцију и енергију - рекао је Бараћ.

Једна од предности Игокее могао би бити умор Београђана, који су послије три утакмице у Суперкупу АБА лиге славили у гостима против Венеције у првом колу Еврокупа.

- Партизан је цео припремни период радио с циљем да има везане утакмице и то је ситуација на коју су навикли, а тако су правили тим да на свакој позицији имају по два искусна играча који у сваком тренутку могу играти велике минуте, а не неког ко је млад и тек улази или је бекап. Спремни су за ту ситуацију, а ми, без обзира на њихово стање и умор, морамо да изједначимо или будемо бољи у енергетском смислу - казао је Бараћ.

Већини играча Игокее ово ће бити први меч АБА лиге и тренер вјерује да неће имати психолошки притисак због наступа у новом такмичењу.

- Мораћемо сачекати прво подбацивање лопте да видимо да ли ће то из њих да испари, као што код већине правих играча испари. Можда је и боље да прву утакмицу играмо против екипе која треба да из тебе извуче оно најбоље, него да играмо против неког против кога су унапред уписани бодови - истакао је Бараћ.

О амбицијама тренер није желио да говори, јер још није позната права снага осталих екипа, мада је јасно да су се и остали добро појачали, тако да нема лаког противника.

- Оцене многих су да је АБА лига најјача до сада и сложио бих се са том оценом, а неке наше амбиције су мање-више познате. Ипак, пребацио бих причу са утакмице на утакмицу и не бих говорио о неким дугорочним плановима. Прво мислимо о Партизану, а онда на везане утакмице АБА лиге и Лиге БиХ - рекао је Бараћ, који има све играче на располагању.

 

Остали парови

Премијерни сусрет нове сезоне одиграће Мега и Олимпија Цедевита вечерас од 20 часова у Београду, гдје ће чета тренера Дејана Милојевића ове сезоне дочекивати своје противнике.

Још један меч на распореду је у суботу и у њиме се састају Цибона и Морнар (20), док ће у недјељу играти Будућност - Задар (18) и Црвена звезда - Приморска (20). Крка ће угостити ФМП у понедјељак од 18 часова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана