Марио Келентрић задовољан како је почео мандат на клупи Слоге: Дејановић и Станковић много ће нам значити

Душан Репија
Марио Келентрић задовољан како је почео мандат на клупи Слоге: Дејановић и Станковић много ће нам значити

ДОБОЈ - Хрватски стручњак Марио Келентрић и управа Слоге већ су урадили добар посао када је у питању играчки кадар, јер ће поред Руса Артјома Јуњина екипу појачати искусни голман Пеђа Дејановић, а уговор готово сигурно продужити најбољи играч из прошле сезоне Владимир Станковић.

С обзиром на то да још званично није завршена ни прошла сезона, а да се не зна ни када ће почети нова, ово су охрабрујуће информације за све навијаче добојског рукометног клуба који су помало изненађени доласком реномираног имена на клупу. Иако му је Слога први самостални посао у тренерској каријери шампион свијета са Хрватском из 2003. године имао је прилику да ради са бројним врхунским стручњацима и “краде” њихово знање.

- Вјерујем да ћу оправдати повјерење које сам добио и да ћу испунити мисију због које сам доведен. Нећемо да причамо о нападу на трофеје, али вјерујем да је Слога довољно јака да се умијеша у борбу за сам врх, односно да се врати гдје је некада била. У Добоју сам завршио средњу школу, почео професионалну каријеру, а ако тренерска буде и у пола успјешна као играчка бићу презадовољан - рекао је Келентрић за “Глас Српске”.

Радећи као тренер голмана у ППД Загребу и репрезентацији Хрватске кроз његове руке прошли су многи момци који су наступали у Премијер лиги БиХ. Преко њих, али и путем медија упознат је гдје долази и ко ће бити највећи конкуренти.

- Пратио сам дешавања колико сам могао да испратим. Конкуренти су годинама исти и ту се мијења много тога. Упознат сам и са играчким кадром Слоге и могу да кажем да је доста солидан. Повратак Дејановића и останак Станковића много ће нам значити. Кажем, много је непознаница у овом тренутку и када се ради о пандемији и о стању у РС БиХ, али се надам да ће се све нормализовати у наредни мјесец дана и да ћемо нормално почети са припремама - рекао је стручњак који је рођен у Градачцу.

Не дешава се баш често да у клубове са ових простора стигне појачање из Русије.

- Захваљујући познанствима добио сам препоруке за Јуњина, погледао неколико његових утакмица и предложио га првом човјеку клуба Војиславу Рађи. Он се сложио да би био право појачање, тако да се надам да смо донијели добру одлуку. Како сада ствари стоје, требаће нам можда још један лијеви бек и пивот, али нећемо да журимо - закључио је Келентрић.

Одлазак из Загреба

Келентрић је недавно био дио серије одлазака људи који су напустили ППД Загреб у којем је провео посљедњих осам година као тренер голмана.

- Једноставно, нови тренер Игор Вори није ме видио у свом стручном штабу. Такве ствари се дешавају, то је сасвим природно. Одлучио сам да покушам сам да градим каријеру, па ми је сарадња са Слогом звучала помало нереална, десило се и сада смо на заједничком путу - објаснио је Келентрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана