Мариновић тешко може да испусти плус девет

Синиша Котараш
Мариновић тешко може да испусти плус девет

БАЊАЛУКА - Након градског дербија, који су одиграли Жељезничар и Сарајево (0:0), “бордо тим” је задржао девет бодова предности у односу на остале ривале и направио велики корак према трећој узастопној, а укупно петој титули првака.

Екипа, коју са клупе води Винко Мариновић, ове сезоне у 20 утакмица није осјетила горчину пораза па је сасвим разумљиво што је огромна већина љубитеља фудбала већ сада спремна да их прогласи новим-старим шампионом. Саговорници “Гласа Српске” Владо Јагодић, Младен Жижовић и Вуле Тривуновић, ипак упозоравају да је до краја остало још 13 кола и да је све могуће. Мада, како сва тројица признају, све осим првог мјеста екипе Сарајева била би својеврсна сензација.

Доскорашњи тренер Борца, Јагодић, одлучио је да се након одласка са Градског стадиона неће оглашавати у медијима, али се ипак одазвао позиву “Гласа Српске” и дао своје виђење финиша овогодишње сезоне, посебно игре у сарајевском дербију.

- Сарајево ове сезоне још нема пораза и очигледно је да су на “Грбавици” играли управо онолико колико им је било потребно да утакмицу држе под контролом. Међутим, сигуран сам да ће у наставку имати одређених проблема због одласка Бењамина Татара и Амара Рахмановића, као и тешке повреде Мерсудина Ахметовића. Требаће им времена да њихове замјене проиграју на том нивоу. Ривали ту виде своју шансу. Међутим, мислим да ипак тешко може доћи до великог преокрета. Да би се то догодило потребно је да Сарајево изгуби најмање три утакмице што баш и није за очекивати - истакао је Јагодић.

Некадашњи капитен Сарајева Вуле Тривуновић вјерује да ће изабраници Винка Мариновића на крају завршити као први.

- Бодовна разлика јесте велика, али не треба заборавити да је прије неколико година Сарајево имало и 11 бодова предности па је на крају титулу довело у питање. Мислим да ипак треба да прође још неколико кола да би се могла дати иоле озбиљнија анализа. Ту ће, осим резултата самог Сарајева, пресудни бити и резултати осталих клубова и нико се не смије истрчавати са прогнозама. Уосталом, прољеће је тек почело, доста је промјена у екипама и све је још  у магли - тврди Тривуновић.

Одлука већ за викенд?

Екипу Зрињског јесенас је са клупе предводио Младен Жижовић, а онда га је замијенио Сергеј Јакиревић. Сада Жижовић истиче како ће доста зависити од наредног викенда и утакмице Сарајево - Зрињски.

- Реално, девет бодова је тешко надокнадити. Уколико Сарајево савлада Зрињски биће на корак од нове титуле, у случају неријешеног продужила би се можда нека нада за све ривале, а ако “племићи” побједе,  онда би се донекле вратила неизвјесност у првенство. Све у свему, много интересантнија ће бити борба за Европу, имају још три мјеста и чак шест кандидата - каже Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана